Makó és környéke

2008.06.12. 20:20

Európa legjobbjai közt a makói mazsorettesek

Makó - Kijutottak a lengyelországi Európa-bajnokságra a makói mazsorettegyesület lányai. Sikerük titka a rendszeres gyakorláson túl az, hogy hiphop zenére táncolnak.

Szabó Imre

Minden várakozást felülmúlóan sikerült a makói mazsorettegyesület első, nemzetközi továbbjutásra is lehetőséget kínáló versenyszereplése: hat pomponos csapatot indítottak az oroszlányi nemzeti bajnokságon a különböző kategóriákban, és egyik sem tért haza érem nélkül. Három aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzot hoztak haza, ezzel mindannyian jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek az augusztus végi, lengyelországi Európa-bajnokságon.

A makói lányok ekkora sikert még soha nem arattak; szereplésükre sokan felfigyeltek az oroszlányi versenyen, ahol egyébként összesen hatszázan mérték össze tudásukat, tehetségüket a pontozóbírók előtt, három korcsoportban.

Az egyik aranyérmes csapat a Junior Mini, amelynek tagjai: Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, Bencze Enikő, Vojka Martina, Szurovecz Nikolett, Fekete Vivien. Fotó: DM/DV

Az egyik aranyérmes csapat a Junior Mini, amelynek tagjai: Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, Bencze Enikő, Vojka Martina, Szurovecz Nikolett, Fekete Vivien. Fotó: DM/DV
A tizenöt esztendeje működő csoport vezetője, Baloghné Vass Katalin azt mondta: a siker titka azontúl, hogy tényleg sokat gyakorolnak és ügyesek a makói lányok, minden bizonnyal az, hogy a most divatos módon nem fúvószenére, hanem hiphopra táncolnak.

A makói mazsorettegyesületnek egyébként pillanatnyilag nyolcvan tagja van a városból és a környező falvakból. Hetente kétszer próbálnak. Idén nyáron a makói közönség például a fürdőfesztiválon láthatja őket, de lesz külföldi fellépésük is, véletlenül éppen Lengyelországban, ahol az Európa-bajnokságot is rendezik.

Az Eb-részvételi lehetőségnek amúgy nagyon örülnek, de azt még nem tudják, hogyan teremtik rá elő a pénzt.

A győztesek és felkészítőik

Cadet mini formáció (1. helyezés), tagok: Busa Boglárka, Brachna Nikolett, Kolompár Bettina, Simon Alexandra, Szurgent Bianka, Varró Sarolta
Junior mini formáció (1. helyezés), tagok: Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, Bencze Enikő, Vojka Martina, Szurovecz Nikolett, Fekete Vivien
Junior Duo (1. hely): Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn
Junior Trio (2. hely): Kádár Boglárka, Csala Nikolett, Paku Tünde
Senior mini formáció (3. hely): Gruber Cintia, Jáksó Rebeka, Kovács Réka, Balogi Ivett
Senior trió (2. hely): Murvai Katalin, Boros Anett, Károlyi Ágnes
Felkészítőik: Baloghné Vass Katalin és Vas Katalin

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!