Makó és környéke

2008.06.19. 20:59

Jól vizsgázott az elvezetőrendszer

Makó - Bár még nem készült el teljesen, az érintett makói utcákban jól vizsgázott az eső- és belvízelvezető rendszer az utóbbi napokban. A helybeliek szerint a Vertántelepen korábban előfordult, hogy a hasonló csapadékmennyiség gondot okozott.

Illyés Szabolcs

Az utcák végén az átereszek még sokfelé hiányoznak, de a korszerű, beton mederelemek fennakadás nélkül vezetik a saras összefolyókba az esőt a makói Vertántelepen. Az eső- és belvízelvezető rendszer kora tavasszal elkezdett kiépítése még nem zárult le, de máris nagy segítséget jelent az itt élőknek.

– Korábban ha ilyen, többnapos esőzés volt, nemritkán a környező telkeken is megállt a víz, voltak olyan utcaszakaszok, ahol nem is lehetett közlekedni a sár meg a hatalmas pocsolya miatt. Most a zivatarok közben is használhatók voltak a környékbeli utcák, csak az út széle nagyon saras ott, ahol még nincs kész a munka – osztotta meg lapunkkal tapasztalatait a makói Kovács Nándorné.

A Rigó utcában már nem marad a portákon az eső. A szerző felvétele

A Rigó utcában már nem marad a portákon az eső. A szerző felvétele
Az esős időben nem dolgoznak, de kisebb fennakadásokkal folyamatosan haladnak, tudtuk meg Buzás Péter polgármestertől. Így pontosan nem tudni, mikorra fejeződik be a csatornaépítés, de a korábbiakhoz képest több változás is lesz az átadás-átvétellel kapcsolatban. Az eddigi gyakorlattól eltérően a hivatalos műszaki átadás előtt szeretnék a lakosság véleményét is kikérni. Az egyes szakaszok önkormányzati képviselői már most is megkérdezik az utcában élők véleményét – mondta a polgármester. A beruházás egyébként 200 milliós állami támogatásból, 10 százalékos önerővel készül.

Makó a „mélyben"

Az úgynevezett balti szint feletti 80 méternél alacsonyabban fekvő települések vehetik igénybe azt a támogatást, amiből a jelenlegi beruházás is megvalósulhat. Makó hazánk legmélyebben fekvő városa – ahol így különösen nagy veszélyt jelent a belvíz.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!