Makó és környéke

2008.06.30. 23:06

P. József: Én öltem Makón, a Fűtő utcában!

Makó - Váratlan fordulat történt a makói hármas gyilkosság nyomozásában: P. József beismerő vallomást tett, részletesen elmondta, hogy mindhárom áldozattal ő végzett a Fűtő utcai házban.

Munkatársunktól

Információink szerint P. József beismerte, hogy május 17-én Makón, a Fűtő utcai családi házban ő ölte meg a 21 éves Boros Noémit és a lány nagymamáját, a 78 éves Szűcs Pálné Galambos Erzsébetet, valamint a harmadik áldozatot, a 26 éves, szintén makói Siha Norbertet. A 26 éves makói P. József azt mondta a rendőröknek: „Én öltem a Fűtő utcában!"

A férfi előbb a lánnyal, utána a nagymamájával, végül a volt barátjával végzett.

A Szegedi Városi Bíróság nyomozási bírója szeptember 20-áig meghosszabbította a hármas gyilkossággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

– Annyit megerősíthetek, hogy P. József saját kezdeményezésére beismerő vallomást tett – nyilatkozta lapunknak Szívós Tamás szegedi ügyvéd. A súlyos bűncselekményekkel gyanúsított férfi kirendelt védője elmondta, P. Józsefet hetek óta rémálmok gyötrik, ráadásul letartóztatása óta nem találkozhatott élettársával, nem láthatta két hónapos gyermekét sem. Lelkileg összeomlott.

P. József ügyvédjével, Szívós Tamással egyeztet. Fotó: Segesvári Csaba

P. József ügyvédjével, Szívós Tamással egyeztet.
Fotó: Segesvári Csaba

P. József letartóztatásakor, a bírósági meghallgatásán is még azt mondta, nincs köze a két női áldozat megöléséhez, a férfi halálának körülményeiről pedig semmit nem árult el. Eddig azzal védekezett, hogy Siha Norbert zsarolta, azért tartott vele a Fűtő utcai házhoz, ahová egyébként külön érkeztek. Úgy tudjuk, ezt, vagyis a zsarolást mostani beismerő vallomásában is fenntartotta, amit most annyival toldott meg, hogy a házban a zsarolástól „bekattant", és minden elsötétült előtte.

Szívós Tamás arra a kérdésre, hogy ha – mint az a legújabb vallomásból következik – nem mindkét férfi készült a gyilkosság(ok)ra, akkor miért vittek mindketten magukkal kést és váltóruhát, azt válaszolta: – Mivel ügyfelem beismerő vallomást tett, ezek a kérdések még megválaszolásra várnak. – Az ügyvéd ugyanakkor azt mondta, ő P. József korábbi vallomásait életszerűbbnek és hihetőbbnek tartja, mint a mostanit.

– A fiammal valamit „csináltak", máskülönben nem vállalt volna el olyan bűncselekményeket, amit meggyőződésem szerint nem követett el. Voltak kisebb-nagyobb stiklijei, de soha senkit nem bántott, soha senkire nem emelt kezet. A végére fogok járni, meg akarom tudni, hogy mi történt, miért vállalta magára! Abban biztos vagyok, ő, pláne egyedül, képtelen volt három embert is halálra szúrni, ráadásul Siha Norbit, a volt barátját, aki nála magasabb és erősebb volt – mondta remegő hangon P. József édesapja, a makói Perecz Sándor.

Perecz Sándor, a gyanúsított apja nem hiszi, hogy csak a fia a gyilkos, szerinte ő soha senkit nem bántott. Fotó: Segesvári Csaba

Perecz Sándor, a gyanúsított apja nem hiszi, hogy csak a fia a gyilkos, szerinte ő soha senkit nem bántott.
Fotó: Segesvári Csaba

A férfi megjegyezte, amikor legutóbb találkoztak, a fia – számára érthetetlen módon – arról beszélt, úgy alakulhatnak a körülmények, hogy néhány napon belül kiengedhetik, láthatja élettársát és két hónapos kisgyermekét.

– Mondtam is neki, hogy ezt verje ki a fejéből. Most jut eszembe, amikor legutóbb meglátogattam, azt kérték tőlem, hogy a bűncselekményről ne beszéljek vele, mert összeomolhat.

Amiben szakértők döntenek

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja alapján folytatja az eljárást, a bűncselekménynek továbbra is egy gyanúsítottja van – tájékoztatta lapunkat Tuczakov Szilvána. A főkapitányság szóvivője hozzátette, szakértői vélemény függvénye a bűncselekmény pontos jogi minősítése. „További, a közvélemény érdeklődésére számot tartó információ az üggyel kapcsolatban nincs."

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!