Makó és környéke

2008.09.23. 20:51

A csatornaépítés makói főpróbája

Makó - 200 millió forintból 7683 méteren újult meg és bővült a belvízelvezető árokrendszer Makón. A betonelemekkel bélelt árokrendszerre azért lehet nagy szükség, mert az utóbbi években voltak 40-70 milliméteres esőt hozó felhőszakadások az egyébként is alacsonyan fekvő városban.

Munkatársunktól

Az ároképítés idén februárban kezdődött – és nagyon sokan panaszkodtak miatta. Ráadásul el is húzódott a munka: a kivitelező nem készült el határidőre, és minőségi kifogásai is voltak az önkormányzatnak. Végül a vállalkozó bruttó 33 millió 200 ezer forintos kötbért volt kénytelen kifizetni. Buzás Péter polgármester a sajtótájékoztatón azt mondta, ez a munka a hamarosan kezdődő csatornázás főpróbája volt, abban az értelemben, hogy az is hasonló kellemetlenségekkel jár.

Kollégái, ahogyan most, akkor is utcafórumokat tartanak majd, hogy minden ott lakó tájékozódhasson arról, hogyan lehet együtt élni az építkezéssel a majdani, komfortosabb élet érdekében. Az ároképítés is folytatódik: 139 millió forintot nyert az önkormányzat pályázaton, ebből a Majláth, a Sírkert, a Kálvária, az Ady Endre, a Fűtő, a Jég, a Dr. Tóth Aladár, a Gerizdes, a Harmat, a Kelemen utcában újítják az árkot, és befejezik a munkát a Bethlen-csatornánál is.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!