Makó és környéke

2008.09.12. 13:23

Kamionban megbújva akartak Németországba jutni határsértők

Nagylak - A rendőrkutató nem volt rest és bemászott a raktérbe a ponyva alatt és meglepődésére „megágyazott" fekhelyeket talált, ahol 17, a vontatón lévő kisteherautó platóján pedig további 2 koszovói állampolgár bújt meg.

Ma hajnalban a nagylaki határátkelőhelyen a magyar – román közös határellenőrzés során 19 határsértőre bukkantak a magyar rendőrök, valamint a román határőrök.

Egy horvát forgalmi rendszámú tehergépjármű jelentkezett belépésre Nagylakon 03 óra 15 perckor. A kamiont egy horvát állampolgár vezette, aki, amikor átadta okmányait a határrendészeknek még nem sejtette, hogy a rakomány mellett embereket is szállít. A jármű külső szemrevételezésekor a határrendész kutató arra lett figyelmes, hogy a vezetőfülke és a vontatmány között lévő ponyvát rögzítő zárózsinór el van vágva, a ponyva felfeszíthető, így lehetőséget biztosit áru ki-berakodására, valamint személyek bejutására a raktérbe.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség
A rendőrkutató nem volt rest és bemászott a raktérbe a ponyva alatt és meglepődésére „megágyazott" fekhelyeket talált, ahol 17, a vontatón lévő kisteherautó platóján pedig további 2 koszovói állampolgár bújt meg.
A horvát férfi elmondta, hogy Koszovóban pakolták fel a kisteherautót, amelyet Németországba szállított volna, akkor még rendben volt a kamion ponyvabiztosítása. Éjszaka közeledtével megállt gépjárművével és kivette a meghatározott pihenőt, feltételezése alapján akkor vághatták el a zsinórt és bújhattak el a kamionban.

A 11 koszovói férfi, 5 nő és három gyermek Németországba szerettek volna eljutni, hogy ott új életet kezdjenek. Ők csak szerb személyazonosító okmányokkal rendelkeztek, az EU-ban történő tartózkodáshoz szükséges vízumokkal vagy tartózkodási okmányokkal nem rendelkeztek.

A Koszovói állampolgárok ügyében a román hatóságok járnak el idegenrendészeti eljárás keretében.

Címkék#Nagylak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!