Makó és környéke

2008.09.05. 22:25

Makói mazsorettek az Eb-n

Makó - Érmet ugyan nem hoztak haza, de az élmezőnyben végeztek a makói mazsorettlányok a lengyelországi Opoléban rendezett Európa-bajnokságon. Ez volt az első nemzetközi versenyük – a következőn már dobogóra szeretnének állni.

Szabó Imre

Helytállt a lengyelországi Európa-bajnokságon a makói mazsorettegyesület. A lányok azt követően jutottak ki Opoléba, hogy minden várakozást felülmúlóan szerepeltek az oroszlányi nemzeti bajnokságban, ahol hat pomponos csapatot indítottak különböző kategóriákban, és egyik sem tért haza érem nélkül – három aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzot kaptak, no meg a jogot a részvételre. Ez volt az amúgy számtalan hazai fesztiválsikerrel és több külföldi fellépéssel büszkélkedő társaság első nemzetközi versenye.

Vezetőjük, Baloghné Vass Katalin most, a hazatérés után elmondta: két kilencedik, három tizenegyedik és egy tizenkettedik helyezést értek el lányai duó, trió és mini formációkban. Ezt, ahhoz képest, hogy hasonló versenyen még soha nem jártak, és azt sem tudták, igazából milyen produkciókat vár a zsűri, egyértelmű sikerként könyvelte el. Hozzátette: a versenyen más hazai csapatok is indultak – volt köztük olyan, amelyiket annak ellenére utasítottak maguk mögé, hogy ők már rutinosak voltak a külföldi versenyeken.

Ez volt a lányok első nemzetközi versenye. Fotó: DM/DV

Ez volt a lányok első nemzetközi versenye. Fotó: DM/DV
Az egyesületnek egyébként pillanatnyilag nyolcvan tagja van a városból és a környező falvakból. Hetente kétszer próbálnak. Idén nyáron a makói közönség például a fürdőfesztiválon láthatta őket, de rendszeres fellépői más városi rendezvényeknek, olykor a környező falunapoknak is. Most, hogy már tudják, mik a bírálóbizottság szempontjai egy kontinensviadalon – például, hogy többre értékelik a modern, mint a hagyományos stílust –, a következő megmérettetésre a mostaninál is előkelőbb helyezés reményében készülnek.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!