Makó és környéke

2008.09.22. 21:37

Támogatja a Fidesz a makói fürdőberuházást

Makó - Támogatja az ellenzéki Fidesz a makói fürdőberuházást – jelentette be a párt makói választókerületi elnöke. Mágori Józsefné megérti a kétkedőket is, de úgy véli, a városnak nincs más lehetősége, mint a fürdő fejlesztése. <br>

Munkatársunktól

Támogatja a Fidesz a makói fürdőberuházást – jelentette be Mágori Józsefné választókerületi elnök. Az önkormányzati képviselő korábban sem ellenezte a fejlesztést, emlékezetes azonban, hogy a városban nagy vitákat váltott ki az önkormányzat beruházási ötlete; még petíciót is indítottak olcsóbb, szerényebb változatot követelve – a Fidesz ugyanakkor az aláírásgyűjtésben sem vett részt. Mágoriné elmondta: a Fidesz általában is a fejlődés mellett áll, az pedig külön öröm, hogy Makón az 50 évvel ezelőtt épült és komolyabb felújítások híján mostanra leromlott épületegyüttest a pályázati sikernek köszönhetően hamarosan új váltja fel. Azt is örömmel nyugtázta a választókerületi elnök, hogy a Kossuth-díjas, világhírű építész, Makovecz Imre egész Kelet-Európában egyedülálló fürdőt tervezett Makóra, ami várhatóan megélénkíti a turizmust és gazdasági fellendülést hoz.

Mágoriné szerint a fürdőt mindenképpen fejleszteni kell. Fotó: Karnok Csaba

Mágoriné szerint a fürdőt mindenképpen fejleszteni kell.
Fotó: Karnok Csaba

Mágori Józsefné ugyanakkor hangsúlyozta: azt is megérti, hogy a városban sokan bizonytalanul fogadták a fejlesztést. Egyetért azokkal, akik azt mondják, jobb lett volna ezt sokkal korábban meglépni, és azzal is, hogy vannak, akik felvetik: korábban a pályázati elképzelést úgy tárta a közvélemény elé a városvezetés, hogy az önerő 5 százalékos lesz – nem 50, ami egyeseket aggaszt, túl nagy tehernek vélik. Ám mindezzel együtt is úgy véli: Makónak nincs más választása, mint a gyógyvízre és a gyógyiszapra épülő fürdő fejlesztése, ezért szerinte mindenképpen támogatni kell a beruházást.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!