Makó és környéke

2008.09.04. 14:43

Vízipipadohányt csempészett, Nagylaknál kapcsolták le

Nagylak - Egy teherautóban próbált csaknem 17 millió forintot érő vízipipadohányt Magyarországra hozni egy német férfi szerdán Nagylaknál.

Delmagyar.hu

Ha február 1-e előtt teszi, mehetett volna tovább, mert addig a csekély dohánytaratalmú termékek jövedéki adómentesek voltak - tájékoztatott a Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának Kommunikációs Osztálya.

Több mint 12 ezer darab, egyenként 250 grammos gyümölcsös ízesítésű vízipipadohányt találtak a vámosok szerdán egy német férfi teherautójában Nagylaknál. Az okmányok szerint gyümölcskonzervet szállító járművet átvizsgálták. A raktérben bukkantak a kartondobozokba csomagolt dohányra. A csaknem 17 millió forintot érő árut lefoglalták, a német férfi ellen pedig jövedéki visszaélés miatt indult eljárás.

Az ügy érdekessége, hogy a jövedéki törvény 2008. február 1-i változásáig a csekély dohánytartalmú, vagy dohánymentes, de elszívásra alkalmas termékek - így a vízipipadohány is - jövedéki adómentesek voltak. A jogszabályváltozás óta most először foglaltak le ilyen dohányterméket.

Címkék#Nagylak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!