Makó és környéke

2010.01.26. 21:43

Gyógyszermérgezést kapott öt makói diák

Makó - Öt felsős diák került a makói kórházba kedd délelőtt a Szikszai György Református Általános Iskolából azért, mert egy diáktársuk gyógyszert adott nekik, és rosszul lettek tőle. Egyikük sem volt életveszélyben. A rendőrség vizsgálja az esetet.

Szabó Imre

Öt makói általános iskolás került a helyi kórház gyermekosztályára kedd délelőtt, miután gyógyszermérgezés miatt rosszul lettek. Streitman Károly osztályvezető főorvostól megtudtuk: a 13–14 éves diákokat délelőtt 10 és 11 óra között hozták be. Találtak náluk néhány szemet abból a gyógyszerből, amit elmondásuk szerint bevettek – kiderült, Rivotrilról van szó. Ez depresszió és epilepszia elleni szer. A diákok gyomormosást és infúziót kaptak, állapotukról tegnap este azt az információt kaptuk, hogy a körülményekhez képest jól vannak. Egyikük sem volt életveszélyben.

Szerettünk volna beszélni a gyerekekkel, illetve az őket látogató szülőkkel, de csak egy család nyilatkozott, ők is azt kérték, nevüket ne írjuk le. A lány karjában infúzióval annyit mondott el, hogy az iskola folyosóján kínálta a tablettákat egy diáktársuk a szünetben azzal, hogy ettől ellazulnak, megnyugszanak, jobb kedvük lesz, ők pedig kíváncsiságból bevettek néhány szemet. Hozzátette: nem gondolta, hogy ekkora baj lesz belőle, és már nagyon megbánta az egészet. Az édesanyja azt kérdezte: hogy fordulhat elő, hogy az iskolába valamelyik tanuló gyógyszert visz be?

Kotormán István igazgató tegnap este a kórházban látogatta meg a gyerekeket. Fotók: Schmidt Andrea (galéria)


A Szikszai György Református Általános Iskola igazgatója, Kotormán István kedd este meglátogatta a kórházban a gyerekeket, ott tudtunk vele szót váltani. Ő azt hangsúlyozta, hogy az intézmény nagy hangsúlyt fektet a drogprevencióra, rendszeresen tartanak ilyen jellegű órákat, a városi rendőrkapitány is vendége időről időre a szülői értekezleteknek, és naponta járőrözik az iskolánál rendőrautó – úgy gondolja, minden lehetségest megtesznek a hasonló esetek megelőzése érdekében. Véleménye szerint a történtek hátterében összetett társadalmi probléma van, amelyben mindenkinek megvan a maga felelőssége.

Gyomormosást és infúziót kapott az öt tablettázó diák.

Gyomormosást és infúziót kapott az öt "tablettázó" diák.
Fotó: Schmidt Andrea


Kérdésünkre, hogy lesz-e a történtek nyomán vizsgálat az iskolában, illetve hogy számíthatnak-e felelősségre vonásra a gyógyszert fogyasztó gyerekek és az, aki kínálta nekik, annyit mondott: az intézmény minden szükséges lépést megtesz. Tuczakov Szilvána, a megyei főkapitányság szóvivője úgy tájékoztatta lapunkat: a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Videóért kattintson ide! >>

Címkék#Makó#diák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!