Makó és környéke

2010.05.30. 22:37

Makói grillfesztivál: az ízek kavalkádja

Makó - Bár szombat reggel még szakadt az eső, végül késő estig tartó, ízekben és élményekben gazdag buli kerekedett a Váll-Ker Kft. hagymás grillfesztiválján Makón.

Szabó Imre

Szűzérméket sütött egyedi fűszerezéssel, majd sült almával és fokhagymachipsszel tálalta az ételt a Némedi József mesterszakács vezette zsűri elé az idei makói grillfesztivál győztes párosa, Juhász Nóra és Igaz Róbert. A zsűriben ott volt Sági Szilárd, a Hal a tortán gasztrokibice is.

A győztes páros az utolsó pillanatban nevezett be a gasztronómiai versenybe, és bár Nóra és Róbert sem szakács, van gyakorlatuk a konyhában, hiszen mindennap főznek egymásnak – úgy, ahogy édesanyjuktól tanulták. Nyereményük, a rendező Váll-Ker Kft. által felajánlott kandalló Nóra édesanyjához kerül majd. A győztes párnak ugyanis már van egy kandallója, ami szintén makói gyártmány.

Az ízek kavalkádja volt a makói grillfesztivál.  A szerző felvétele

Az ízek kavalkádja volt a makói grillfesztivál.
A szerző felvétele

Bár szombat hajnalban, reggel órákig esett az eső, nem riasztotta el a versenyzőket és az érdeklődőket a csapadékos időjárás. Közel száz grillsütőnél és tucatnyi kemencénél kezdődött el a sütés-főzés. Késő délelőtt a nap is kisütött, és igazán jó hangulatú kavalkád kerekedett a Návay Lajos téren. A finomabbnál finomabb kóstolni valók mellett a zenei étlap is fokozta a kilátogató több ezer ember jókedvét: többek között az Irigy Hónaljmirigy, Lola, SP és a házigazda Váll-Ker Band szórakoztatta a jelenlévőket.

A cég első embere, Tóth István lapunknak elmondta: nemcsak a jó hangulat miatt érte meg megrendezni a fesztivált, hanem azért is, mert jó néhány kemencét és grillsütőt is eladtak. A szombati volt a nyolcadik grillfesztivál a Maros-parti városban. Úgy tűnik, sikerült Makón a grillezés kultúráját meghonosítani, és ez új ízekkel gazdagítja az itteni – amúgy sem szegény – gasztronómiai hagyományokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!