Makó és környéke

2010.10.18. 20:58

Felfüggesztették a makói fürdő támogatását

Makó - Felfüggesztette a makói fürdőépítés projektjét és a támogatás kifizetését a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség.

Munkatársunktól

Ezzel együtt szabálytalansági vizsgálat indult, mert – ahogy a DARFÜ levele fogalmaz – felmerülhet, hogy az, ahogyan a makói önkormányzat a megítélt uniós támogatást továbbadja – tagi kölcsönként a fürdőfejlesztésre létrehozott cégének – ellentétes az Unió elveivel. A kormány támogatásvizsgáló irodája ennek jár a végére.

Az eljárás hivatalosan 45 napig tart, de mint Buzás Péter polgármester lapunk kérdésére válaszolva mondta, az önkormányzatnál remélik, ennél rövidebb idő alatt tisztázni lehet az ügyet, és meg lehet találni azt a megoldást, ami megfelel a kormánynak is, Makónak is. – Ennek érdekében, miután felbontottuk a DARFÜ levelét, tárgyaltam az ügynökség igazgatójával, tájékoztatom a makói képviselőket, kedden pedig a fürdőpályázatunk írójával és a szakértővel közösen megyünk a támogatásvizsgáló irodába – mondta Buzás.

Arra egyelőre nem látnak okot az önkormányzatnál, hogy az építkezést is leállítsák. A városnak érvényes szerződése van a kivitelező Keviéppel; a polgármester tegnap tárgyalt a céggel is, és abban maradtak, hogy ha sikerül megtalálni néhány nap alatt a megoldást, minden folytatódhat úgy, nem is kell módosítani a szerződésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!