Makó és környéke

2012.05.23. 19:32

Több parkoló lesz makói a belvárosban

Makó - Márton Imre önkormányzati képviselő közbenjárására több parkolóhely lesz a városközpontban a főútvonal mentén, az új körforgalom előtt és után. Egy héten belül áthelyezik a parkolóhelyet jelző táblákat.

Szabó Imre

Szerda reggel [namelink name="Márton Imre"] önkormányzati képviselő invitálására Makón járt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának forgalomtechnikai osztályvezetője, [namelink name="Gádzser Gábor"], hogy személyesen győződjön meg arról, mit lehet tenni a parkolóhelyek bővítése érdekében a városközpontban. Olvasóink panaszai nyomán megírtuk: a parkolókból az új Széchenyi téri körforgalom előtt és után lett lényegesen kevesebb a főútvonal mentén, miután megváltozott a forgalmi rend.

Laikus szemmel is úgy tűnik: bővíthető a Szegedi utcai parkoló. A szerző felvétele

Laikus szemmel is úgy tűnik: bővíthető a Szegedi utcai parkoló.
A szerző felvétele

Az autósok különösen azt sérelmezték, hogy a Szegedi utca páratlan oldalán, a sárga üzletházzal szemben maradt kevés hely a kocsiknak. Akik – megszokásból, figyelmetlenségből, vagy mert máshol nem tudtak várakozni – mégis itt álltak meg, s olykor több tízezer forintos bírságot szabtak ki rájuk. Az, hogy időközben a belváros más részein létesültek új parkolók, sovány vigaszt jelentett azoknak, akik itt szerettek volna megállni, mert itt dolgoznak, vagy itt akartak volna vásárolni úgy, hogy kocsijukat szemmel tudják tartani.

A szakember megállapította: a Szegedi utcán, illetve a másik érintett szakaszon, a szökőkútnál több helyük is lehetne az autóknak, mint amennyi jelenleg van – az utóbbi helyen ráadásul mindkét oldalon. A Szegedi utcán nagyjából 25, a Széchenyi téren közel 20 méterrel lehet bővíteni a várakozóhely számára kijelölt szakaszt. Ez azt jelenti, hogy 4–5, illetve 2–3 autóval több fér majd el az út szélén. Gádzser Gábor ígérete szerint a makói üzemmérnökség egy héten belül áthelyezi a táblákat.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!