Makó és környéke

2012.12.23. 21:15

Még tilos a gördeszkázás, de már nem büntetik

Makó - Elvben továbbra is tilos, de 50 ezres büntetést már nem szabnak ki arra, aki gördeszkázik vagy BMX-ezik Makón. Így a fiataloknak már nincs mitől félniük, ha gördülnek – pályájuk viszont továbbra sincs.

Szabó Imre

Amint az országban mindenütt, Makón is rendeletet alkotott nyáron a helyi képviselő-testület a kirívóan közösségellenes magatartások tilalmáról és szankcionálásáról. Olyan magatartásformákról szólt a rendelet, mint például a szemetelés, a közterületek életvitelszerű használata, vagy például a gördeszkázás, BMX-ezés a város főterén és annak környékén. A Maros-parti városban ez utóbbi passzus okozta a legnagyobb felháborodást. Nagyon sok fiatal fejezte ki nemtetszését többek között lapunk online változatának fórumbejegyzéseiben, mondván: mivel a felújításra váró gördeszkapályát is lezárták, immár nincs hol edzeniük, gyakorolniuk. A kiróható büntetés mértéke egyébként 50 ezer forint volt, információink szerint azonban senkit sem bírságoltak meg.

Elvben továbbra is tilos, de 50 ezres büntetést már nem szabnak ki arra, aki gördeszkázik vagy BMX-ezik Makón.

Elvben továbbra is tilos, de 50 ezres büntetést már nem szabnak ki arra, aki gördeszkázik vagy BMX-ezik Makón.
Miután az Alkotmánybíróság az Alaptörvénnyel ellentétesnek minősítette a közösségellenes magatartásokról szóló helyi rendeleteket, a makói képviselő-testület is visszavonta rendeletét. Ettől azonban – legalábbis elvben – nem szűnt meg a gördeszkázás, BMX-ezés tilalma Makón. Érvényben maradt ugyanis a közterületek használatáról szóló rendelet, amely ezt ugyancsak tiltja, ráadásul nemcsak a szűk belvárosban, de az összes többi utcában és téren is. A különbség annyi – tudtuk meg a városházán – , hogy miután a nyári rendeletet visszavonták a képviselők, már nincs megállapítva kiszabható bírságösszeg. Azaz: a gördülés továbbra sem megengedett, de a szabályszegőket nincs mivel büntetni. A gördeszkapálya felújítása pedig továbbra is várat magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!