Makó és környéke

2014.05.09. 23:18

Városnap: sportpálya és szobor az ajándék

Makó - Vasárnapig 315. születésnapját ünnepli Makó: tegnap szobrot és sportpályát avattak, ma este Republic-koncert lesz a főtéren.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

– Jó lóra tettünk – értékelte [namelink name="Buzás Péter"] polgármester a városnapot nyitó konferencián a Korona dísztermében azt, hogy 10-15 évvel ezelőtt Makó mert nagyot álmodni, és úgy döntött, a helyi gyógyvízre és gyógyiszapra alapozva meghonosítja itt az idegenforgalmat. A tanácskozás éppen ezért szólt a turizmusról – kísérőprogramként a résztvevők többek között [namelink name="Libor Mária"] gasztroblogger süteményeit és a klárafalvi Siket Borászat gyümölcsborait kóstolhatták meg, akinek pedig kedve volt, hintón is tehetett egy kört a városban.

Délután a program a Hagymatikum Fürdőnél folytatódott, ahol leleplezték Batka István főorvos portrészobrát. Ő volt az – mint [namelink name="Medgyesi Pál"], a Makó Térségi Víziközmű vezérigazgatója avatóbeszédében utalt rá –, aki nélkül Makó nem került volna fel a hazai gyógyturizmus térképére, hiszen hozzá köthető a marosi iszap gyógyhatásának elismertetése. A szobor a makói [namelink name="Kis Jenő Ferenc"] alkotása.

A Hagymatikum Fürdőnél avatták fel Batka István főorvos portrészobrát. Fotó: Szabó Imre

A Hagymatikum Fürdőnél avatták fel Batka István főorvos portrészobrát. Fotó: Szabó Imre
Avattak sportpályát is tegnap, a Deák Ferenc utcában: a téli műjégpálya aszfaltja a nyári szezonban streetball, az asztalitenisz és a tollaslabda szerelmeseit várja.

A pénteki ünnepség fénypontja a hagyományos ünnepi testületi ülés volt. Idén hatan kaptak helyi kitüntetéseket: Makó Városért emlékplakettet [namelink name="Janka György"] görög katolikus parókus és [namelink name="Gilinger Katalin"] művésztanár, Makó Város emlékérmét pedig [namelink name="Doktor László"], a Forgatós táncegyüttes művészeti vezetője, valamint [namelink name="Makovecz Imre"] három tanítványa, [namelink name="Csernyus Lőrinc"], [namelink name="Gerencsér Judit"] és [namelink name="Turi Attila"]. A szombat a vetélkedők napja, este 8-tól lesz a főtéren a Republic együttes koncertje, vasárnap pedig sportnapot tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!