Makó és környéke

2015.03.03. 19:35

Lesz-e újra Makón BMX-pálya? Az önkormányzat várja az ötleteket

Makó - Az előző városvezetés idején nem sikerült felújítani a BMX-ező, gördeszkázó fiataloknak 13 éve kialakított extrémsport-pályát, mert megszűnt a pályát fenntartó egyesület. Az új városvezetés ebben az ügyben is a közösség erejében gondolkodik, nyitott az ötletekre, javaslatokra – írták lapunknak.

Munkatársunktól

„Az új városvezetést még nem keresték meg ezzel kapcsolatban, de amennyiben van rá igény, partnerek vagyunk az együttgondolkodásban" – ezt válaszolta a városháza, amikor megkérdeztük, mi az álláspontjuk a makói extrémsport-pálya ügyében. Emlékezetes: Makón 2002- ben avatták fel a BMX-ezésre, gördeszkázásra alkalmas létesítményt 5 millió forintos beruházással a Hollóssy Kornélia utcai sportpályán. Innen 2005-ben az Aradi utca legvégére, a város határába költözött, és az önkormányzat akkor még az Aradi utcai kerékpárutat is meghosszabbította, annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságosan kijuthassanak ide. A pálya elemei viszont lassanként tönkrementek, így ezeket raktárba vitték.

Az utóbbi években több alkalommal felmerült a fiatalok részéről, hogy jó lenne a pályát felújítani, és újra megnyitni. Legutóbb néhány hete tette ezt szóvá egy hozzászóló a lapunk által életre hívott Makón élek nevű Facebook- csoportban. Megírtuk annak idején: az előző városvezetés tudott volna erre pénzt szerezni, ám a pályát működtető Makói Extrém Sport Egyesület előbb vezetők nélkül maradt, majd feloszlott, így a beruházás elmaradt. Mindeközben a makói önkormányzat 2012- ben más helyhatóságok példáját követve rendeletet alkotott a közösségellenes magatartások büntetéséről, és ennek értelmében a főtéren és környékén a járdák, egyéb térelemek védelme érdekében megtiltották a gördeszkázást, BMX-ezést. Az ezért járó 50 ezer forintos büntetési tételt ugyan később visszavonták, ám tudomásunk szerint a tilalom jelenleg is érvényben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!