Makó és környéke

2015.06.05. 10:05

Hírbe hoztak két dolgozót a Makói Járási Hivatalban

Makó - Országos napilapok értesülései szerint az irattárban szerelmeskedett egy férfi és egy női dolgozó Makón a járási hivatalban. Megtudtuk, nem kormánytisztviselőkről van szó, hanem megváltozott munkaképességű dolgozókról, és a kormányhivatal azt mondja: a munkáltatóhoz nem érkezett olyan bejelentés, amely vizsgálatot indokolna.

Kovács Erika

Hogy volt-e szex, vagy nem volt a Makói Járási Hivatal irattárában, azt csak az érintettek tudhatják. Mindenesetre az a cikk, amelyik egy országos bulvárlapban jelent meg, igencsak hírbe hozta a két dolgozót. A lap úgy tudja, a pár többször is szerelmeskedett a születési és halotti anyakönyvi kivonatok tárolására használt helyiségben. Állítólag legutóbb egyik kollégájuk látta őket, amint egymást fogdosva mentek be az irattárba.

Egy informátorunk szerint valóban híre ment a hivatalban, hogy a pár szerelmi légyott színhelyének használta az irattárat. Úgy tudjuk, az érintett férfi és nő megváltozott munkaképességű, egy pályázat jóvoltából, határozott idejű szerződéssel dolgoznak a hivatalban, vagyis egyikük sem kormánytisztviselő. Utóbbit a kormányhivatal sajtóközleménye is megerősítette. Ugyancsak informátorunk szerint a férfi és a nő „ránézésre legalább 50 körüli, egyikük biztosan, de lehet, hogy mindketten párkapcsolatban élnek".

A Csongrád Megyei Kormányhivataltól az irattári légyottal kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a munkáltatói jogok gyakorlójához olyan bejelentés, jelzés nem érkezett, amely jogilag indokolná egy vizsgálat lefolytatását. Amennyiben ez hitelt érdemlően mégis igazolást nyer, a szükséges intézkedéseket megteszik.

Korábban írtuk:

Egy munkatárs elmondta: a két alkalmazott adminisztratív munkakörben dolgozik határozott idejű szerződéssel. Miután a hivatalvezető értesült a történtekről, irodájába rendelte az érintetteket.

A vizsgálat még tart, de nem kizárt, hogy a pár rendszeresen tartott légyottokat a az irattárban, sőt munkaidőben autóval is megléptek néhány órára, hogy lezavarjanak egy menetet. A Csongrád Megyei Járási Hivatal megerősítette, de későbbre ígért tájékoztatást - írta a Blikk alapján a Bors.

A Blikk megkérdezett egy jogi szakértőt is, aki szerint ez a kilengés azonos súlyú, mintha a dolgozók ittasan végezték volna munkájukat. – A legsúlyosabb szankció az azonnali elbocsátás, ebben az esetben is ez lett volna indokolt, hiszen munkahelyen, munkaidőben olyan tevékenységet, amely nem a munkavégzés része, nem szabad végezni. Ráadásul egy állami hivatal dolgozójához méltatlan is az ilyen cselekmény – fejtette ki a lapnak Kamarás Péter ügyvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!