Makó és környéke

2016.06.14. 14:25

Ki lesz Makó díszpolgára?

Makó - Idén augusztusban új díszpolgára lesz Makónak. Mi a Facebookon kérdeztük meg, az emberek kit javasolnának - a jelöléseket a városházára lehet eljuttatni.

Szabó Imre

Tavaly Sánta Sándor lett a befutó


A múlt évben több jelölt is akadt a díszpolgári címre, és komoly viták övezték az odaítélését. Megírtuk: maguk a jelölők nyilvánosságra hozták, hogy [namelink name="Szentpéteri Csilla"] zongoraművésznőt, illetve [namelink name="Tatár István"] pedagógust javasolják – később más jelöltek neve is felbukkant. Végül [namelink name="Sánta Sándor"], Makó első szabadon választott polgármestere, jelenlegi fideszes önkormányzati képviselő és háziorvos nyerte el a kitüntetést.

Ki legyen idén Makó díszpolgára? – ez a kérdés sokakat foglalkoztat most a városban, miután ismét nyilvánosságra került a városháza felhívása a jelölésről. A lapunk által alapított, jelenleg közel 6 ezer tagot számláló Facebook-csoport, a Makón élek szavazásán néhány óra alatt hetvenen voksoltak, és többen maguk javasoltak valakit szavazásra. A kitüntető cím sorsáról persze ettől függetlenül – ahogyan az korábban is történt – a képviselő-testület dönt.


Az előző városvezetés idején egyébként ciklusonként egy kitüntetést adtak át, most évente van lehetőség a díj odaítélésére.


A Makón élek csoportban tegnap délutánig a legtöbb szavazatot Tatár István Apáczai-díjas matematikatanár kapta, a második helyen [namelink name="Buzás Péter"] volt polgármester állt, és [namelink name="Ádok Jánosné"] volt városi főkertészre is szavaztak – a csoport tagjai összesen 7 embert jelöltek. A hozzászólók arról is vitáztak, milyen érdemekért lehessen valaki díszpolgár. Egyesek szerint jó lenne, ha a képviselő-testület tagjai a nép hangját is meghallanák, mielőtt a kérdésben határoznak.

 

Tatár István.

Tatár István.

Aki ténylegesen jelölni szeretne valakit, június 20-áig, azaz jövő hétfőig tehet javaslatot írásban a városházán.


A díszpolgár augusztus 20-án oklevelet és a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűt kap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!