Makó és környéke

2017.05.30. 12:07

Fizetés nélkül sétáltak ki a tévékkel az áruházból

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két helybeli férfival szemben, akik egy áruházból két televíziót tulajdonítottak el, valamint egyikük egy zálogházból is lopott.

A vádirat szerint a két férfi tavaly november végén a kora délelőtti órákban az egyik helyi áruház műszaki osztályán nézelődött hosszabb ideig, majd megfogtak egy-egy 48 cm átmérőjű, egyenként 33.000.-Ft értékű, bontatlan csomagolásban levő televíziókészüléket. Ezt követően a műszaki osztályról a kijárat irányába indultak úgy, hogy mindketten a jobb kezükben tartották a dobozokba csomagolt készülékeket és a pénztársort kikerülve fizetés nélkül a főbejáraton kivitték azokat az áruházból és elszaladtak. Ezt követően a vádlottak a televíziókat ismeretlen személyek részére értékesítették.


Mindezeken túlmenően az egyik vádlott 2017. január 10-én a déli órákban megjelent egy helyi zálogházban élettársával együtt, és amíg az eladó az élettársnak gyűrűket kínált eladásra, a vádlott a pult melletti üveges vitrinből eltulajdonított egy 14 karátos, 63 gramm súlyú, 45 cm hosszú és közel 600.000 forint értékű arany nyakláncot, amivel az üzletből kisétált. A vádlott ezt követően ismeretleneknek értékesítette az ékszert.


A járási ügyészség a vádlottakat a sértetteknek okozott értékhatár szerint minősülő üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja. A vádlottak egyike a bűncselekményt visszaesőként követte el, illetőleg velük szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több büntetőeljárás is van folyamatban.


A vádlottak bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!