Makó és környéke

2019.08.23. 11:30

34 embert próbált Romániából Magyarországra csempészni - vádat emelt az ügyészség

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki tavaly szeptemberben 34 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó vádlott 2018. szeptember 6-án éjfélt valamivel megelőzően Romániában, az autópálya temesgyarmati parkolójában vett fel a rakterébe 34 személyt, köztük 27 férfit, 2 nőt és 5 gyermeket, akik kurd nemzetiségű iraki állampolgárnak vallották magukat.


Az illegális határátlépőket a vádlott ismeretlenül maradt segítői szállították az autópálya parkolójába. Felvezető autókkal és telefonokkal is segítették a vádlottat a cselekmény elkövetésében. A román-magyar határ átlépése után a vádlott által vezetett kamiont mélységi ellenőrzés alá vonták és a ponyvarögzítő zsinór sérülésének okán a rakterét is felnyitották. A raktérben talált valamennyi személy vonatkozásában megállapítást nyert, hogy a Magyarországra történő belépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkeznek, valamint előzetesen megállapodtak az embercsempészekkel abban, hogy pénz megfizetéséért szállítják őket Nyugat-Európába, jellemzően Németországba, Svájcba és Hollandiába.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottat bűnszervezetben, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!