Makó és környéke

2015.02.27. 18:56

50 millió is elég a Hagymatikumnak

Makó - Működőképes marad a makói Hagymatikum azt követően is, hogy a képviselő-testület nemrégiben úgy döntött, 70 millió forint helyett csak 50-et ad a fürdőnek idén – derült ki a pénteki rendkívüli testületi ülésen, ahol az ennek megfelelő új üzleti tervet elfogadták.

Sz.I.M.

Szócsata a Makói Hírekről

Zeitler Ádám (Jobbik) az ülés előtt tartott sajtótájékoztatóján sérelmezte, hogy a Makói Hírek címen megjelenő ingyenes önkormányzati újság már nem Makón készül: tudomása szerint Hódmezővásárhelyen szerkesztik, Szegeden nyomják. Javasolta, hogy az újsággal kapcsolatos panaszokat, ötleteket a városvezetés hallgassa meg. Barna Gábor, a polgármesteri kabinetiroda vezetője erre reagálva azt mondta, szerették volna, ha helyi vállalkozók készítik a lapot, de nagyon drága árajánlatokat adtak, ezért választottak más megoldást. A Makói Hírekkel kapcsolatos véleményeket pedig szívesen fogadják az [email protected] címre.

Az ügyvezető igazgató, [namelink name="Scheitzner Beáta"] azt mondta, azon tudnak spórolni, hogy a nyári szezonban szükséges pluszlétszámot részben nyári gyakorlatot teljesítő főiskolásokkal, részben közmunkásokkal töltik be, emellett pályázati lehetőségeket is keresnek a foglalkoztatási költségek kiváltására, a beszerzéseket pedig visszafogják.

A vitában [namelink name="Sánta Sándor"] (Fidesz) érdekesnek nevezte, hogy az igazgató most hirtelen tudott spórolni 20 milliót, ugyanakkor korábbi véleményét megváltoztatva támogatásáról biztosította a fürdőt. A fordulatot [namelink name="Marosvári Attila"] (PSZM) üdvözölte, s felhívta a figyelmet: az 50 milliós támogatásból 41 a Makó-kártyás kedvezmények, illetve az úszásoktatás miatt kieső bevételek pótlása; ha ezt nem számítjuk, tulajdonképpen csak 9 milliót kell a Hagymatikumra költeni, azaz rövid időn belül nullszaldós lehet. Ehhez persze komoly marketingre is szükség lesz – tette hozzá, és ezzel [namelink name="Czirbus Gábor"] alpolgármester (Fidesz) is egyetértett.

Az ülésen kiderült továbbá, hogy [namelink name="Farkas Éva Erzsébet"] polgármesternek (Fidesz) idén, a tavalyról áthozott 5-tel együtt 46 nap szabadság jár, illetve hogy a bébikötvényekhez járó összeget 45-ről 100 ezer forintra emelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!