Makó és környéke

2011.10.13. 10:28

500 forintért rabolták ki a 90 éves Priskó Tamást

Csanádpalota - Megverte és kirabolta a 90 éves Priskó Tamást egy csanádpalotai fiatalember, aki összesen 500 forintot vitt magával. Az idős férfi elmesélte, mit élt át.

Szabó Imre

– Nem féltem tőle. Ha nem lennék rokkant, szembe is szálltam volna vele! – mondta lapunknak a 90 esztendős, csanádpalotai [namelink name="Priskó Tamás"], akire kedden támadt otthonában egy 26 éves helybeli férfi. Mint elmesélte, a rabló, aki korábban egyszer, néhány napja már sikertelenül kért tőle kölcsön, kora délelőtt nyitott be az udvarra, és ököllel azonnal arcon ütötte, miközben pénzt követelt. A járókerettel közlekedő férfi hiába mondta, hogy nincs, támadója egyre csak ütötte. Végül a konyhaasztalon, egy nejlonzacskóban talált nagyjából 500 forintnyi aprót, azt vette magához, és sietve távozott.

A védekezésre képtelen Priskó Tamást 500 forintért bántalmazta támadója. Fotó: Szabó Imre

A védekezésre képtelen Priskó Tamást 500 forintért bántalmazta támadója. Fotó: Szabó Imre

Az sem járt jól, akinél elbújt

A rabló, mint a nyomozás során kiderült, egy helybeli lakosnál rejtőzött el a rendőrök elől – hiába. A szállásadót is előállították, mivel őt is körözték: egy szabálysértési bírságot nem fizetett be, ezért azt 20 nap elzárásra változtatták.

Priskó Tamásnak nincs telefonja, az utcára sem tud kimenni, így egy őt meglátogató szomszéd értesítette a rendőrséget. – Amíg ütött, arra gondoltam, előbb-utóbb csak abbahagyja, hiszen képtelen vagyok védekezni – mondta az idős férfi.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói és a pitvarosi őrs munkatársai pár órán belül elfogták a gyanúsítottat. Kiderült, hogy három országos elfogatóparancs volt érvényben ellene, többek között azért, mert korábban a bíróság 1 év 8 hónapra ítélte lopás miatt, de nem vonult be a börtönbe. Most részletes beismerő vallomást tett, sőt azt is bevallotta a rendőröknek, hogy korábban három csanádpalotai házba betört, ahonnan különféle értékeket vitt el. Ugyancsak kiderült, hogy ő járt a helyi falugazdász irodájában, ahonnan egy női táskát lopott el. A szembesítéskor egyébként bocsánatot kért megvert áldozatától, aki azt mondta, nem haragszik rá, de nem szeretné, ha még egyszer találkoznának.

A házkutatás során éles lőszert is találtak a nyomozók a rablónál, ezért a Makói Rendőrkapitányság rablás, lopás és éles lőszerrel való visszaélés miatt indított büntetőeljárást ellene. Mindezért akár 8 évet is kaphat. Máris rács mögött van: kihallgatását követően a Szegedi Fegyház és Börtönbe szállították, ahol megkezdte korábban kiszabott jogerős szabadságvesztésének letöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!