Makó és környéke

2009.02.26. 11:44

A 31 éves férfihoz hiába érkezett a mentőhelikopter

Pitvaros - Egy 31 éves, nagyéri férfi halt meg délelőtt az Ambrózfalva és Pitvaros közötti úton történt balesetben. A sofőr áttért az út bal oldalára, és belerohant egy kisteherautóba – a mentőhelikopter hiába jött, nem tudták megmenteni az életét.

Szabó Imre

Egyelőre rejtély, miért történt az a baleset, amelyben egy 31 esztendős, nagyéri férfi halt meg délelőtt a Pitvaros és Ambrózfalva közötti úton. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs lapunknak elmondta: a férfi ezüstszürke Suzukijával Ambrózfalva felé tartott délelőtt 10 óra után nem sokkal, és eddig ismeretlen okból áttért az út menetirány szerinti bal oldalára, majd frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Volkswagen kisteherautóval. A személyautó sofőrje az ütközés következtében szinte azonnal meghalt; a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de az életét nem sikerült megmenteni. A teherautó sofőrje könnyebben sérült meg, őt a mentők a makói kórházba szállították.

Halálos karambol Pitvaros és Ambrózfalva között (galéria) - Fotó: Miskolczi Róbert

Az ütközés erejére jellemző, hogy a Suzuki eleje teljesen összeroncsolódott, olyannyira, hogy a vezető holttestét a Tótkomlósról érkezett tűzoltók a roncs szétdarabolásával tudták csak kiszabadítani. Mi a helyszínen úgy láttuk, az útnak az a szakasza egyenes, nem volt sárral szennyezett, pocsolyát sem láttunk, a megcsúszás tehát minden bizonnyal kizárható – a vezető rosszulléte, hibája vagy műszaki probléma viszont elképzelhető. A baleset okait szakértők bevonásával vizsgálják. A két falut összekötő utat a helyszínelés és a műszaki mentés miatt a rendőrség két órára lezárta, a forgalmat kerülőútra terelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!