Makó és környéke

2007.01.07. 15:19

A betétkönyv buktatta le a nőt

Többek között lopással, csalással és okiratokkal való visszaélés kísérletével gyanúsítja a Makói Rendőrkapitányság azt a 39 esztendős makói asszonyt, akit a minap hallgatott ki és vett őrizetbe a rendőrség. D. J.-né egy betétkönyv beváltásakor bukott le.

D. J.-nét a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy társaival együtt Csanádalbertin besurrant az egyik lakóházba, és az ott lakó idős ember figyelmét elterelve vérnyomásmérővel, személyes okiratokkal, valamint több, nagyobb összegre kiállított, névre szóló betétkönyvvel távozott. A társaság vesztét az okozta, hogy ezt nem sikerült pénzre váltaniuk. Ezzel egy hajléktalant bíztak meg, némi pénz ígéretével.

Bolti szarka is?

D. J.-né egy novemberi alkalmi lopással is gyanúsítható, ami egy makói üzletben történt. Akkor egy pénztárpulton elhelyezett táskát vitt el társával együtt, amelyben okiratok, bankkártya és egyéb értékek lapultak. A tolvajokat azonban lefülelték, és az asszony, valamint egy másik nő ellen büntetőeljárás indult lopás megalapozott gyanújával.Bár írtak neki egy hamis meghatalmazást, sőt a valódi tulajdonos személyi igazolványát is odaadták neki – hiszen azt is ellopták – a postai alkalmazottnak gyanús volt a kérés. Pénzt így a férfi nem kapott, ám mivel a postáról kihívták a rendőrséget, sikerült őt előállítani, majd a tőle megtudott információk alapján megbízója kilétét is megállapítani és az asszonyt elfogni. Már azt is tudja a rendőrség, feltehetően kik voltak a társai, a bűncselekményben történt közreműködésük pontos módját azonban még nem sikerült tisztázni.

D. J.-né egyébként nem ismeretlen a rendőrség előtt: több, ugyancsak vagyon elleni bűncselekmény miatt ítélte már el jogerősen a bíróság. Előzetes letartóztatásba helyezését pénteken indítványozta a makói kapitányság – tájékoztatta lapunkat Tuczakov Szilvána őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!