Makó és környéke

2015.04.06. 22:28

A faluházban miséznek

Ambrózfalva - A nem egészen ötszáz lelkes Ambrózfalván a legutóbbi népszámlálás alapján 104-en vallották magukat katolikus vallásúnak.

Munkatársunktól

Kasuba Róbert, Pitvaros plébánosa és az ambrózfalvi önkormányzat lehetőséget teremtett, hogy a hívek helyben is részt vehessenek miséken.

– Mintegy három évvel ezelőtt kérdőíveket küldtem a falu lakóinak, arra kértem egyebek között a katolikus vallásúakat, hogy vegyék fel velem a kapcsolatot. A kérdőív nem igazán volt sikeres, csak néhányan juttatták vissza. Időközben az óvodában és az iskolában kezdetét vette a hitoktatás, 4-4 kisgyermeket írattak be a szüleik, ami a gyermeklétszámhoz viszonyítva nem rossz létszám. Ráadásul a foglalkozásokon általában több gyermek vesz részt – mondta [namelink name="Kasuba Róbert"] plébános, aki februártól, minden hónap harmadik szombatján miséket is szervez a faluházban.

Az első alkalmon közel húszan jöttek el. Ha sikeres lesz a közösségépítésünk, akkor a jövőben esetleg arra is lehetőség nyílik, hogy egy kisebb templomot is építsünk a faluban – vetítette előre Kasuba Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!