Makó és környéke

2019.08.28. 18:32

A Fidesz-frakció megtisztítaná Makót

A Fidesz-frakció közös javaslatot nyújtott be a szerdai testületi ülésen: egy később meghatározott szeptember közepi időpontban arra kérik a makóiakat, hogy mindenki tegye rendbe az ingatlana előtti területet.

Munkatársunktól

A szerdai testületi ülésen ismét szóba került a szennyvízcsatornázás után leaszfaltozott utak állapota, amely több korábbi ülésen téma volt – tekintettel arra, hogy szeptember 17-én lejár a garanciális javítás határideje. Most elhangzott: a kivitelező céggel sikerült megállapodni abban, hogy a még hátralévő helyreállításokat határidőn túl is elvégzik. Gáspár Sándor (MSZP) ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenek előtt a csattogó csatornafedeleket kellene csendessé tenni.

A Fidesz-frakció közös javaslatot nyújtott be, amelynek értelmében egy később meghatározott szeptember közepi időpontban arra kérik a makóiakat, hogy mindenki tegye rendbe az ingatlana előtti területet. Hadik György (Fidesz-KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy a városban közel ezer üres ingatlan van. A nagytakarítást ezeknél is meg kell oldani, az időseknek, betegeknek pedig nyújtson segítséget a város – javasolta. Párttársa, Toldi János arról beszélt, hogy a megelőzés lenne az igazi – a Hunyadi utcán például sok kuka van, az emberek mégis szétdobálják a szemetet. Kádár József pedig azt kérte, hogy a nagytakarítás a külterületre is terjedjen ki. A független Marosvári Attila azt javasolta, a város fordítson több pénzt a fűnyírásra, mert ez olykor önkormányzati tulajdonú ingatlanok előtt is probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!