Makó és környéke

2019.09.05. 19:23

A makói Kálvin téren két új helyiséget kaptak az apróságok

Új csoportszobával és tornateremmel gazdagodott a nyáron a Makói Óvoda Kálvin téri tagintézménye. Ez már csak azért is jó hír, mert a bővítésre a nagyobb gyereklétszám miatt volt szükség.

Szabó Imre

Tegnap délelőtt vették birtokba a makói Kálvin téri óvoda ovisai a padlástérben kialakított új, 90 négyzetméteres, közösségi térként is használható tornaszobát. Szép, tágas, világos és korszerű – láttuk, miközben az apróságok vidáman csivitelve fogócskáztak, másztak az akadálypályán. Korábban itt lomraktár volt; a felújítás miatt új padlóburkolásra, festésre, tetőszigetelésre és gipszkartonozásra, új ablakok beépítésére volt szükség – tudtuk meg a kivitelezést végző Szak-Ma Center Kft. ügyvezetőjétől, Matuszka Istvántól. A kivitelező cég számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a kánikula idején olykor 40 fok feletti hőmérsékletben kellett a padláson dolgozniuk.

Az óvoda nem csak ezzel a helyiséggel, de egy új csoportszobával is bővült, amihez új bútorokat is vásároltak. A beruházás 11,2 millióba került – tudtuk meg Farkas Éva Erzsébet polgármestertől. Az még februárban derült ki, hogy a 4 tagintézménnyel rendelkező Makói Óvodába idén 494 gyerek iratkozott be, ezért az eddigi 19 csoport helyett most 20-ra lesz szükség – egyúttal a bővítés is elengedhetetlen. Ráadásul három új dolgozót is fel kellett venni a gyerekek mellé – most összesen 67 dolgozója van az intézménynek.


A polgármester azt is elmondta, hogy az elmúlt években a város az önkormányzati óvoda tagintézményeire több mint 50 millió forintot költött. Ebben karbantartási, felújítási munkák, illetve eszközbeszerzés is volt. Legutóbb a zöldfelületek megújítására fordítottak különösen nagy figyelmet, de például a Kassai utcai óvodában hőszigetelésre és fűtéskorszerűsítésre is sor került. Bányai Anita, az intézmény vezetője örömmel jegyezte meg: a fejlesztésekben gyakran a szülők is segítségükre voltak – vállalkozók felajánlásokat tettek, mások a munkájukkal járultak hozzá a körülmények szebbé tételéhez.


A gyerekek nagyon örültek az új tornaszobának. Fotó: Szabó Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!