Makó és környéke

2009.04.10. 20:42

A makói tévé a drog ellen

Makó - Négymillió forintos költségvetéssel drogellenes programot hirdet a makói városi tévé – tájékoztatta lapunkat az ügyvezető igazgató, Rácz Csaba.

Munkatársunktól

Mint megtudtuk, a pénz egyik felét a szociális és munkaügyi tárcától kapták, a másikat saját költségvetésükből állják. A program keretében stúdióbeszélgetéseket rögzítenek fiatalok által látogatott szórakozóhelyeken, szakemberekkel. A szegedi drogambulancia képviselője már szerepelt, de lesznek vendégek a megyei és a városi rendőrkapitányságtól, illetve a helyi Egyesített Népjóléti Intézménytől is. Később egy informatív filmet és 3 társadalmi célú hirdetést is készítenek. Ez utóbbiakat többször is vetítik. A program zárásaként május közepén konferenciát rendeznek a témában, ahol bemutatják a filmet, és szakember is beszél majd.

A stúdióbeszélgetésekről, filmekről azok sem feltétlenül maradnak le, akik nem tudják nézni az adásokat: az alkotásokat DVD-n eljuttatják az iskoláknak és más, fiatalokkal foglalkozó intézményeknek, sőt a netre is felteszik, ahol minden szabadon megtekinthető, letölthető lesz. Rácz Csaba azt mondta, azért vállalkoztak a kampányra, mert szeretnék, ha megindulna a kábítószer-fogyasztásról szóló párbeszéd a városban.

Címkék#drog#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!