Makó és környéke

2012.08.26. 20:12

A volt makói alpolgármester is bejelentkezett Kanadából

Makó - Különleges osztálytalálkozó helyszíne volt szombaton a Návay Lajos nevét viselő makói kereskedelmi és közgazdasági szakközépiskola számítástechnika terme: néhány volt diák a világhálón videokapcsolattal csatlakozott társaihoz a Föld távoli szegleteiből. Így tett az egykori makói alpolgármester, Varga Zoltán is.

Szabó Imre

Ha az ember osztálytalálkozót szervez, gyakori probléma, hogy a volt osztálytársak közül nem mindenki tud eljönni – például azért, mert a világ másik felén él. Ez manapság egyre jellemzőbb, ezért is volt jó ötlet az egyik ilyen hétvégi rendezvényen, hogy a világ más tájaira szakadt egykori diáktársakat a világháló segítségével, videokapcsolat révén hozták a tanterembe.

A múltidőző találkozót a Návay Lajos nevét viselő makói kereskedelmi és közgazdasági szakközépiskola 10 éve végzett közgazdasági osztálya tartotta, amely eredetileg 36 fős volt. Közülük 12-en jöttek el, a távolmaradók közül azonban 3-an vállalkoztak arra, hogy a modern technika segítségével, ha nem is személyesen, de szót tudjanak váltani a többiekkel – tudtuk meg az osztályfőnöktől, Szilágyi Sándornétól.

Rendhagyó osztályfotó – a kivetítőn a volt makói alpolgármester, Varga Zoltán. A szerző felvétele

Rendhagyó osztályfotó – a kivetítőn a volt makói alpolgármester, Varga Zoltán.
A szerző felvétele

E praktikus okból a számítástechnika teremben tartották a találkozót, ahol egy nagy kivetítőn jelentek meg a messzi földről bejelentkezők. Engedi Balázs ottani idő szerint hajnali 3 órakor ült a kamera elé. Új-Zélandon él – először viccből fejjel lefelé beállított képpel jelentkezett, mondván, hogy szó szerint a földgolyó túlsó felén van. Az Angliában lakó Vetró Imre délután 4-kor, a kanadai Varga Zoltán pedig délelőtt 11-kor jelentkezett be – magyar idő szerint viszont délután 5-kor kezdődött a találkozó.

Engedi Balázsról kiderült, hogy informatikusként dolgozik, Vetró Imre egy hotelhálózatnál dolgozik, Varga Zoltán pedig egy autóalkatrészeket gyártó cég beszerzője. Utóbbi neve ismerősen csenghet olvasóinknak: ő volt az előző ciklusban Makó alpolgármestere, egészen addig, amíg le nem mondott, mert – mint megírtuk – szerelmes lett, és szíve választottjához utazott az amerikai kontinensre. Azóta a pár férj-feleség.

Az osztálytalálkozó amúgy ugyanolyan volt, mint a többi: vidám, nosztalgiázó. Még csoportképek is készültek, amelyeken a kivetítő jóvoltából azok is láthatók, akik személyesen nem tudtak eljönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!