Makó és környéke

2019.07.21. 12:05

A Zöld Házba jön Szentpéteri Csilla

Idén is aktívan részt vesz az Életrevalók táborában Szentpéteri Csilla, a makói születésű nemzetközi hírű zongoraművész. Most először zenei kurzust is tart a Maros-parti Zöld Házban, ahová emiatt még egy zongorát is fel fognak cipelni.

Tavaly nagy sikere volt Makón az Életrevalók első nyári táborának, ahol gyerekeket az életre nevelik: miközben szórakoztató programokon is részt vehetnek, ki kell próbálniuk például a bolti bevásárlást, a hivatali ügyintézést, megismerkednek a rendvédelmi szervek tevékenységével és a természetvédelem fontosságát is megérthetik.

A tábort Szentpéteri Csilla, makói születésű, nemzetközi hírű zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna, a Makói Általános Iskola pedagógusa találta ki, s ők is vezetik.


Már az idei tábor is elindult, telt házzal. A mostaninak az lesz az érdekessége, hogy a hónap végén Szentpéteri Csilla egy zenei kurzust is vezet. Ez utóbbinak a Maros-parti Zöld Ház ad majd otthont, ami az egykori makói ifjúsági tábor helyén áll, ezért a művésznőben kedves diákkori emlékeket is ébresztett.


– Itt a természetben vagyunk, így minden foglalkozás után lesz lehetőségünk különböző sportokra, számháborúzásra, sőt a Maros-parti strandra is átmehetünk – mondta.


A kurzuson bármilyen hangszerrel részt vehetnek a gyerekek, sőt rajzolni, festeni is fognak a zene ihletésére – a lényeg a muzsika öröme. Szentpéteri Csilla természetesen zongorázni fog.


Az, hogy miként kerül fel a hangszer a három emelet magas Zöld Házba, egyelőre még rejtély – nekünk mindenesetre azt ígérte, valahogyan mindenképp megoldják a dolgot.

 

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!