Makó és környéke

2007.05.13. 16:19

Állítólag lányát védte, és leszúrta a férjét

Leszúrta a férjét egy 46 éves földeáki asszony a hét végén. Állítólag a lányát akarta megvédeni a férfitól, akinek kicsavarta a kezéből a kést és így szúrt. Ezt azonban senki sem hiszi el a faluban. Azt beszélik, hogy a tragédia mögött az alkohol áll.

Apró, romos, elhanyagolt ház a falu szélén, a Bacsó Béla utca legvégén – itt történt a családi tragédia péntek este Földeákon.

A férfi a helyszínen elvérzett

Amit biztosan lehet tudni: a 43 éves Sz. Zoltánt nála három évvel idősebb felesége egy késsel szíven szúrta, a férfi pedig a helyszínen elvérzett – a mentők már nem tudtak segíteni rajta. Ennél többet a szemben lakó szomszéd, Nádasdi Jánosné sem tud az eset körülményeiről, pedig a történtek idején éppen a háza előtt üldögélt egy kisszéken. Az idős asszonynak éppen az volt a furcsa, hogy – noha elmondása szerint gyakoriak voltak a veszekedések odaát – pénteken csend volt, egy hangos szót sem lehetett hallani Sz.-éktől. Csak a szirénázó mentőautó, majd a rendőrség érkezése döbbentette rá: valami nincs rendjén.

A szomszédok kételkednek


Nádasdiné nagyon sajnálja Sz. Zoltánt, meg is siratta a férfit. Bár az idős nő elmondása szerint Sz. nem vetette meg az italt, alapjában véve dolgos ember volt: a tehenészetben dolgozott és napszámba is eljárt. Noha felesége otthon volt, Nádasdiné szerint nem törődött a háztartással, az italt viszont egyáltalán nem vetette meg. Az idős asszony elmondta, hogy az utcában senkit sem bántottak.

Nádasdi Jánosné úgy hallotta, hogy az asszony azt vallotta: azért szúrta le a férjét, mert rátámadt a lányára, őt akarta tőle megvédeni – kicsavarta a férfi kezéből a kést, majd szúrt. A szomszédasszony szerint ebből egy szó sem lehet igaz. Azt is hallotta, hogy a mentőket a legkisebb gyerek hívta ki annak ellenére, hogy az apja a végzetes szúrás után még azt mondta: nem kell, jól van, holnap dogozni megy. A penge ütőeret ért. A három gyerek – mondta Nádasdiné – egymás kezét fogva, lehajtott fejjel ballagott a rendőrségi autóhoz, ami elvitte őket a kihallgatásra.

A gyerekekkel, akiket egy utcabeli rokon vett magához, nem tudtunk beszélni. A legnagyobb, a 18 éves Attila – ő egyébként az asszony előző kapcsolatából született – Szegeden volt az édesanyjánál, akit előzetes letartóztatásba helyezett az ügyben nyomozó megyei rendőr-főkapitányság, a két kisebb, a 17 éves Szabina és a 14 éves Zolika pedig iskolai kirándulásra ment. Mindezt az utca elejénél álló Sirály büfében tudtuk meg, ahol azt is elmondták: a gyerekek szinte innen mentek iskolába és ide is jöttek vissza, mert itt találták meg a legtöbbször szüleiket.

„A férj legalább dolgozott"

A vendégek egyike, Kun[namelink name="szabó Tamás"]né húsz éve ismeri a családot, össze is jártak. Ő is azt mondta, a férfi, noha szintén megitta a magáét, legalább dolgozott – az asszony viszont még csak nem is főzött otthon. A férje csontsovány volt. A legtöbb veszekedés szerinte abból adódott, hogy Zoltán szóvá tette: neje minden pénzt eliszik, amit ő megkeres. – Mari aznap is, már reggel részeg volt, itt találkoztam vele – mondta az asszony. Hozzátette: ő is elképzelhetetlennek tartja, hogy Zoli rátámadt volna a lányra és ki kellett csavarni a kezéből a kést. – Inni ivott, de agresszív sosem volt – mondta Sz. Zoltánról a régi ismerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!