Makó és környéke

2019.05.26. 14:15

Aranyérmes tudatos fogyasztók

Nemzetközi fogyasztóvédelmi versenyt nyert nemrégiben a makói Návay-szakgimnázium csapata, azaz Baranyi Linett, Böngyik Gabriella Dorina, Zombori Krisztián és Wursach Paul Jörg.

SZ.I.M.

Szekeres Krisztián, az intézmény közgazdász tanára, egyben pályázati csoportvezetője lapunknak elmondta, már három éve rendelkeznek a fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címmel, s azóta vesznek részt ilyen témájú versenyeken. Azt 12 csoportos háziversennyel válogatták ki, kik menjenek a mostani versenyre. Ennek döntőjét, mint a gyerekek felkészítőjétől, Kovács Gabriellától megtudtuk, a szerbiai Újvidéken rendezték meg, és ide a délvidéki iskolák csapatain kívül szlovákiai és magyarországi fiatalok is érkeztek. Megtudtuk: másfél hónapnyi felkészülés után a makóiak egy közel 40 oldalas, fogyasztóvédelmi témában megírt szakdolgozatot adtak be, illetve egy hasonló prezentációt mutattak be a zsűrinek, a témákat egymás között felosztva. A Návay csapata utolsóként mérette magát meg, a versenyen azonban elsők lettek. – A hétköznapokban is igyekszünk tudatosan vásárolni, és felülemelkedni a reklámok jelentette befolyásolási kísérleteken – mondta el lapunknak Böngyik Gabriella Dorina.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!