Makó és környéke

2019.04.26. 19:25

Átadták a bicikliutat Maroslelén

Pénteken Maroslelén hivatalosan is átadták a Makót Hódmezővásárhellyel összekötő, egyébként már egy ideje használható, a falut is érintő kerékpárutat. A község lakói ráadásként egy sportparkkal is gazdagodtak.

SZ.I.M.

– Nagyon fontos beruházásról van szó, mert összeköti a három települést. A kerékpárutat sokan használják munkába járásra, sportolásra, és ami külön öröm, a megépülésével együtt megújult a Makót Maroslelével összekötő autóút is – mondta Martonosi György, Maroslele polgármestere tegnap délelőtt a bicikliút avatásakor, a helyi szabadidőparkban. Lázár János honatya pedig arról beszélt, Maroslele megváltozott, élhetőbb, szerethetőbb település lett, a helybeliek álmai közül az elmúlt 4 évben sok minden megvalósult.


A beszédek után a létesítményt Kovács József egyházmegyei helynök áldotta meg, majd nyeregbe pattantak a helyi iskolások, és végigtekertek a bicikliút egy szakaszán. Mint korábban megírtuk, erre a három érintett önkormányzat összesen 400 milliós támogatást nyert. Az út teljes hossza 33 kilométer. A kerékpárút mellett ugyancsak tegnap adták át az egy hónap alatt felépült, izomzatfejlesztő gépekkel felszerelt szabadidőparkot is. Ez 13 millió forintba került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!