Makó és környéke

2012.11.08. 21:40

Átadták a diákújságírók díjait Makón

Makó - Médiakonferenciával és a Pulitzer József Szülővárosának Díja elnevezésű, diákújságíró-kitüntetés átadóünnepségével emlékeztek tegnap Makón a sajtócézár halálának 101. évfordulójára. Idén hölgyek kaptak elismerést írásaikért: Pap Andrea, Sándor Alexandra Valéria és Vér Bernadett.

Szabó Imre

A Pulitzer-szobor hagyományos főtéri koszorúzását követően a Korona dísztermében tartották meg tegnap délután azt a médiakonferenciát, amelyen átadták a makói ifjúsági Pulitzer-díjakat. [namelink name="Marosvári Attila"] alpolgármester köszöntőjében a Maros-parti város világhírű szülötteiről szólt, majd három neves újságíró tartott előadást. [namelink name="Stumpf András"], a Heti Válasz munkatársa a pulitzeri sajtófelfogást vizsgálta napjaink médiavilágában, volt kollégánk, [namelink name="Kéri Barnabás"], az RTL Klub politikai riportere napi munkájáról, a híradózásról beszélt, a Hír24 újságírója, [namelink name="Dobos Sándor"] pedig a londoni olimpián szerzett élményeit osztotta meg a hallgatósággal.

Átadták a diákújságírók díjait Makón. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A diákújságírók számára kiírt pályázatra idén 38-an jelentkeztek, összesen 91 írást küldtek be. A középiskolás kategória győztese az egri [namelink name="Pap Andrea"] lett Más világ című drogos interjújával, a felsőoktatásban tanuló pályázók közül a nyíregyházi [namelink name="Sándor Alexandra Valéria"] Zsolti mocskosnak született című, egy roma fiú hányattatásait bemutató írása bizonyult a [namelink name="Baló György"] vezette zsűri döntése alapján a legjobbnak – mindketten [namelink name="Kis Jenő"] szobrászművész Pulitzer-szobrocskáját kapták 100 ezer forint kíséretében. A szegedi [namelink name="Vér Bernadett"] Délig alvó nemzedék című, személyes hangvételű cikke különdíjas lett. A díjat a makói önkormányzat 5 esztendővel ezelőtt alapította.

* * *

Molnár László aggódik

Abból, amit az ünnepség végén [namelink name="Eötvös Pál"] volt MÚOSZ-elnök zárszava előtt elmondott, úgy tűnt, a Pulitzer-örökség mentora, [namelink name="Molnár László"] önkormányzati képviselő aggódik a díj jövőjéért. Emlékeztetett rá, hogy a korábbi kormányzat alkalmanként félmillió forinttal támogatta a díjátadók megszervezését. Az újságíró-szövetség mellett már csak az önkormányzatnak, illetve a támogató helyi vállalkozóknak szívügye a rendezvény, pedig az eddigi díjazottak közül többen már vezető poszton művelik a szakmát. Mind azt mondták: a díj nagy lökést adott pályájuknak.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!