Makó és környéke

2019.01.13. 18:21

Az ország 16 legjobb szakembere szórakoztatta a felüdülésre vágyókat - Makón csaptak össze a szaunák mesterei

Makó - A Hagymatikum fürdőben egyre népszerűbb a szaunázás - olyannyira, hogy a hétvégén itt rendezték meg a szaunamesterek országos bajnokságának egyik idei fordulóját. Szervezője szerint Makón minden adott ahhoz, hogy itt is színvonalas szaunakultúra fejlődjön ki.

Szabó Imre

– A szaunázásban az a legjobb, hogy itt, mivel mindenkinek csak egy törölközője van, megszűnnek a különbségek az emberek között – mondta Dankovits Zsuzsanna, az országos szaunamester-bajnokság egyik tavalyi győztese. 5 éve, vendégként járt először szaunában – egyébként civilben angoltanár. Ő is részt vett azon a versenyen, amelynek a makói Hagymatikumban rendezték meg az egyik fordulóját a hétvégén. Azt mondta, ahhoz, hogy egy szaunamester jó hangulatot tudjon varázsolni, mindenek előtt egyéniségre van szükség.

Makón csaptak össze a szaunák mesterei. Fotó: Török János - GALÉRIA

A verseny makói fordulójára 16-an neveztek be szerte az országból – tudtuk meg az egyik szervezőtől, Verebi Zoltántól. A 7 éve tartó megmérettetés célja mindenek előtt az, hogy népszerűsítse a szaunázás kultúráját – tette hozzá. A szaunamesterek legfontosabb feladata az, hogy mutassanak be egy 15 perces szaunashow-t. Ennek során szabadon választhatják meg, milyen jelmezt viselnek, milyen legyezési technikát, milyen illatokat használnak. A szakember fontosnak tartotta megjegyezni: a makói fürdő adottságai nagyon jók ahhoz, hogy itt színvonalas szaunakultúra fejlődjön ki, és az itteni szaunamesterek is jók. 


A makói verseny kétnapos volt, szombaton és vasárnap is estébe nyúlóan tartott. Az első napi teljesítményeket a vendégek, a második napit nemzetközi szakmai zsűri értékelte. Az eredményeket hétfőn teszik közzé – egyébként természetesen a Hagymatikum két szaunamestere, Cosa Diána és Haluska Nóra is vállalta a megmérettetést.

A szaunában a jó hangulat a legfontosabb. Fotó: Török János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!