Makó és környéke

2016.07.14. 20:14

Ballagására kapta, versenyeket nyer motorjával Dániel

Makó - Ismét országos motorversenyt nyert a 19 esztendős, makói Szabó Dániel. Sikerét az teszi különösen értékessé, hogy kétkerekűjéhez nem valamelyik világmárka, hanem egy helyi mester kiegészítőit használja.

Sz.I.M.

– Amikor a sátor alatt kigyulladnak a lámpák, felbőgnek a motorok, az egy semmihez sem hasonlítható érzés – meséli a 19 esztendős Szabó Dániel. A makói fiatalember a közelmúltban ismét nyert a kecskeméti robogóstalálkozón, ami az ország legrangosabb motorosversenyeinek egyike – a legfontosabb attrakció itt a szabad pályamotorozás, és ő az itteni gyorsulási versenyen szerzett aranyérmet az úgynevezett 70 köbcentis vashengeres kategóriában. 2014-ben is első lett – tavaly egy rossz rajt miatt lett csak harmadik.


Dani nyolcadikos ballagására kapta ajándékba azt az Aprilia SR-t, amivel a mai napig versenyez, illetve közlekedik is. A vasparipát időközben, ahogy szenvedélye egyre komolyabbá vált, évről évre fejlesztette, tuningolta. Érdekesség, hogy ehhez nem valamelyik világmárka, hanem egy helyi szakember, Hári Sándor alkatrészeit használja – például hengert, kuplungharangot, gyújtáselektronikát és vízpumpát. Sokan furcsán néznek rá emiatt, ő azonban azt mondja, választását az eredmények igazolják.


Dani külföldi versenyeken nem akar indulni. Költséges lenne az utazás, a nevezés, és egyébként is inkább hobbinak tekinti a motorozást. Pedagógusnak tanul, és mint büszkén megjegyzi, végzett kézilabdaedző is. Szenvedélye miatt a barátnője és a család is aggódik egy kicsit, eddig azonban szerencséje volt: csak kétszer csúszott ki és szenvedett kisebb balesetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!