Makó és környéke

2015.02.08. 20:52

Bicikliúttal kötnék össze a két falut

Csanádalberti, Pitvaros - Alig két kilométer a távolság Csanádalberti és Pitvaros között. Sokan kerékpárral járnak át a szomszéd faluba, ami jelenleg igen veszélyes mutatvány.

Munkatársunktól

– Csanádalbertiről orvoshoz, gyógyszertárba, piacra, iskolába járnak át a lakosok. Jó időben, de sokan még ilyenkor is, kerékpárral. A településeket összekötő út azonban igen forgalmas, veszélyes ott biciklivel közlekedni. Az út állapota is rossz – mondta [namelink name="Csjernyik Zoltán"], Csanádaleberti polgármestere.

– Hat-hét évvel ezelőtt még csak az járt a Pitvaros és Csanádalberti közötti úton, akinek Makó felé dolga volt. Az utóbbi pár évben azonban nagyon megnőtt a forgalom, Battonya felől erre járnak a román autók és teherjárművek az autópálya felé. Szeretnénk, ha a két települést kerékpárút kötné össze, így biztonságosabbá válna a közlekedés. Ez egyelőre egy elképzelés, keressük a forrást, amiből meg lehetne építeni a kerékpárutat – nyilatkozta a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!