Makó és környéke

2013.09.04. 21:22

Bővül a szakképzés a makói Galambban

Makó - Nem szűkül, ellenkezőleg: bővül a szakképzés skálája a makói Galambban – cáfolta az erről szóló szóbeszédet az intézmény vezetője, Horváth Zoltán. A város legnagyobb létszámú iskolája most került az agrártárcához.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Nem szűnnek meg szakok a legnagyobb létszámú, jelenleg 650 diákot oktató makói iskolában a fenntartóváltás miatt – cáfolta lapunknak a Galamb József Szakképző Iskola igazgatója, [namelink name="Horváth Zoltán"] a városi szóbeszédet. Mint ismeretes, az iskola idén szeptemberben kivált a Klebelsberg Intézményfenntartó Központból, önállóan működik és gazdálkodik az FVM fenntartásában, országos beiskolázási területtel. Ilyen szakképző iskola egyébként 59 van szerte az országban.

Az agrárminiszter, Fazekas Sándor ezeknek az iskoláknak azt ígérte: a már meglévő profil megtartása mellett gazdagítani, gyarapítani fogják az oktatási skálát különböző mezőgazdasági szakokkal. Azt, hogy Makón pontosan mivel bővül a szakképzés, később dől el. Horváth Zoltánnak vannak elképzelései – az egyik például az agrárinformatika.

Nem befolyásolja hátrányosan az oktatás spektrumát, hogy új fenntartóhoz került az iskola – állítja az igazgató. Fotó: Szabó Imre

Nem befolyásolja hátrányosan az oktatás spektrumát, hogy új fenntartóhoz került az iskola – állítja az igazgató.
Fotó: Szabó Imre

A mezőgazdasági képzés egyébként nem idegen az intézménytől. A 650 tanuló közül közel 250 jelenleg is ezzel foglalkozik, az idén beiratkozott 210 elsős fele ugyancsak ilyen szakirányra jelentkezett. A mezőgazdaságigépszerelő- és gépészképzésnek már komoly múltja van Makón, van az iskolának egy jól felszerelt 4,5 hektáros tangazdasága, ugyanakkora tanüzeme és 180 hektár földje is, a diákok most is tanulják a gazdálkodás fortélyait – ebben kiemelt szerepet kaphat a szántóföldi növények, a zöldségfélék, többek között a hagyma termesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!