Hallgassa élőben!

Búcsú az olvasótól

Születésnapján, posztumusz könyvének bemutatójával emlékeztek makói tisztelői, barátai a tavaly elhunyt Domokos Mátyás irodalomkritikusra. Az olvasó fényűzése című háromkötetes mű a Budapesti Könyvfesztiválon megkapta a Budai Könyv-díjat.

Születésnapján, posztumusz könyvének bemutatójával emlékeztek makói tisztelői, barátai a tavaly elhunyt Domokos Mátyás irodalomkritikusra. Az olvasó fényűzése című háromkötetes mű a Budapesti Könyvfesztiválon megkapta a Budai Könyv-díjat.

Domokos Mátyás egész életét az irodalom közelségében töltötte: évtizedeken át volt lektora, főszerkesztője a Szépirodalmi Könyvkiadónak, nevéhez fűződik a Nap Kiadó gondozásában megjelent In Memoriam és Emlékezet című sorozat. Alakját és munkásságát a makói bemutatón az egykori Eötvös-kollégista barát Benyhe János irodalomtörténész, műfordító, Jászi Klári előadóművész, valamint az író özvegye, Sebestyén Ilona, illetve öccse, Domokos László – a rendezvénynek helyet adó városi könyvtár nyugalmazott igazgatója – méltatta a népes hallgatóság előtt. Domokos Mátyás hároméves korában került Makóra, mégis, ezt a helyet nevezte szülővárosának.

Egyetemistaként Eötvös- kollégista volt, majd szakavatott lektor lett, később irodalomkritikus, és több rangos irodalmi díjjal elismert alkotó.
A posztumusz kötetben az elemzések mögött megmutatkozik a rendkívüli nyelvészi, irodalmi és filozófiai tudással rendelkező, pontos, belső mércével bíró ember is, aki a kötet zárszavában, az Utószó magamról című írásában így búcsúzik: „…e könyv anyagának összeállítása során egyetlen írásom egyetlen során sem kellett változtatnom”.

Hirdetés
Ismét keresik Magyarország legvirágosabb településeit!
Czeglédy Csaba mindent tagad
Gyurcsányék költségvetési csalással vádolt házi ügyvédje koncepciós pert emleget.
„Kihordtam daganattal a babám” – Sírva készül műtétjére a magyar rapper barátnője
Young G kedvese, Mészáros Norina a tervek szerint június 22-én fekszik kés alá. Kioperálják belőle a daganatot.
Hivatalos: Buffon visszatért első klubjához
Az olaszok ikonja a Serie B-ben folytatja.
Átadták a felújított dísztermet Csongrádon - Fotók
Megújult a város egyik szimbólumának számító közösségi tere, a Művelődési Központ és Városi Galéria Magyar Király díszterme.
Palkovics: meg kell erősíteni a magyar tulajdonú vállalkozásokat
A nemzetközi nagyvállalatok jelenlétének legfontosabb hozadéka a versenyképes technológiák térnyerése Magyarországon.
Bale vezérletével nyertek
Négyre növelte pontjai számát a 16. labdarúgó-Európa-bajnokság A csoportjában Wales, miután 2–0-ra legyőzte Törökország együttesét.Törökország, amelynek válogatottja a torna legfiatalabb átlagéletkorú csapata, az Eb nyitómérkőzésén tükörsima 3–0-s vereséget szenvedett az olaszoktól.