Buzást Szegeden ápolják

Bár egészsége állapotáról egyelőre nem nyilatkozik a napokban újra megműtött makói polgármester, úgy tudjuk: jól van. Kampányfőnöke friss hírekkel, felesége pedig egy kis csontlevessel látogatta meg tegnap a lábadozó Buzás Pétert Szegeden.
Buzás Péterné és Molnár László, a polgármester kampányfőnöke látogatóba érkezett Szegedre a beteghez. Fotó: Schmidt Andrea

Napok óta rémhírek keringenek Makón az áprilisban megválasztott országgyűlési képviselő, polgármester, és az MSZP jelöltjeként az önkormányzat vezetéséért újra ringbe szálló Buzás Péter egészségi állapotáról. Hogy mennyire érdekli az embereket a makói polgármester sorsa, mi sem jelzi jobban, minthogy szerkesztőségünket több olvasónk is felkereste információk reményében.

Egyelőre csak annyit tudunk, hogy a hetekkel ezelőtt megműtött polgármestert a múlt szombaton újra meg kellett operálni. Orvosa, a szegedi sebészeti klinikát vezető ifjabb Lázár György professzor nem kapott a betegtől felhatalmazást arra, hogy állapotáról részletes információkat adhasson, ám annyit elárult: Buzás Péter jól van, lábadozik, ám nem tudni, hogy mikor engedik haza.

Meglátogattuk a polgármestert is, ám arra kért bennünket, hogy részletesen majd akkor számoljunk be betegsége, és remélhetőleg gyógyulása részleteiről, ha már túl lesz az egészen, és visszaáll a munkába.

Tegnap a klinika kapujában összefutottunk Buzás Péter kampányfőnökével, Molnár Lászlóval, majd néhány perccel később csatlakozott hozzánk a polgármester felesége, Buzás Péterné is, aki egy kis ennivalót hozott férjének.

– Most tudtam csak elszakadni a munkából, és hoztam egy kis csontlevest, hiszen azt eheti. Nagyon hiányzik, reméljük, hogy mielőbb meggyógyul és hazaengedik – mondta Buzásné.

Molnár László a jókívánságok mellett új kampányinformációkat is hozott a betegnek, ám elmondta: számításuk szerint augusztus elején kezdődhet csak meg a választási munka Buzás Péterrel az élen. Ám ezzel nincsenek késésben, hiszen az előkészítő munkálatok zavartalanul folynak – és mindenki szeretettel várja vissza a csapat kapitányát.