Makó és környéke

2016.09.22. 16:35

Csupán érzékszervi észlelés: levélben magyarázza az Alföldvíz a büdös vizet

Tájékoztató levelet kapott az Alföldvíz Zrt.-től kedden az ambrózfalvi, csanádalberti, nagyéri és pitvarosi önkormányzat.

Kovács Erika

A szolgáltató a fogyasztókhoz szól. Pitvaros önkormányzata ezt közzétette a település honlapján, a Facebookon. Azt is tervezik, hogy sokszorosítják, és eljuttatják a postaládákba is. Mint megírtuk, a lakosság elégedetlen a víz ízével, és büdösnek tartják. Lapunk több cikkben is foglalkozott a problémával. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a településvezetők Nagyéren, az új vízműtelepen is tájékozódtak az okokról.


A tájékoztató levélben arról ír az Alföldvíz Zrt., hogy az ivóvízminőség-javító program során a vas, az arzén és a mangán szintje határérték alá került. A technológia elengedhetetlen része az elosztórendszerbe bocsátott víz fertőtlenítése, amit klórgáz adagolásával oldanak meg. Lapunknak is több alkalommal nyilatkozták az Alföldvíz Zrt. szakemberei ugyanazt, ami a tájékoztató levélben is áll. A víz egészséges, csak az íze pillanatnyilag szokatlan a fogyasztóknak, vagyis a változások csupán érzékszervi észlelések.


Mint a keddi cikkünkben megírtuk, a polgármesterek azt kérték, a szolgáltató vizsgálja meg, mivel lehetne kiváltani a fertőtlenítéshez használt klórt – azaz azt szeretnék, ha a víz nemcsak összetételét illetően, hanem érzékszervileg is iható lenne. Erre ígéretet kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!