Makó és környéke

2019.08.25. 22:39

Dübörögtek a patkók Makón - Fotók

- A fogathajtás hatalmas kitartást, önuralmat igényel, ráadásul egyfajta megszállottságot is. A lóval összhangba kerülni pedig még egy külön történet - vallott a sportág titkairól Görbe Sámuel a vasárnapi makói fogathajtó verseny szervezője

Szabó Imre

- A fogathajtás hatalmas kitartást, önuralmat igényel, ráadásul egyfajta megszállottságot is. A lóval összhangba kerülni pedig még egy külön történet – vallott a nem mindennapi, de a Maros-parti városban nagy hagyományokkal rendelkező sportág titkairól Görbe Sámuel, a 17 esztendeje alakult makói lovasegyesület alelnöke, a vasárnapi makói fogathajtó verseny szervezője. Ő maga egy ideje már leszállt a bakról, de korábban, 14 éven keresztül versenyzett, még országos bajnokságokon is indult – olykor figyelemre méltó eredményeket ért el. Az pedig, hogy a lovak szerelmese lett, nem véletlen: már a gyermekkorát is lovak között töltötte.

 

A makói versenyt az izgalmas pillanatok jellemezték. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA


A makói Hagymafesztivál kupa idei megmérettetésére, amely vasárnap egész nap zajlott, négy megyéből 48 nevező jelentkezett – a közönség pedig, miközben dübörögtek a patkók és zörögtek a szebbnél szebb négykerekű járművek a késő nyári napsütésben, pompás versengést, izgalmas pillanatokat élhetett át a vásártéri pályán.


Amelynek, mint hallottuk, kiváló adottságai vannak, ezért szívesen jönnek ide a versenyzők. Egy ilyen rendezvény persze egyúttal ünnep is: mindazoké, akik lelkesednek a pompás patás állatokért, a hajtók díszes öltözékéért és a hétköznapi forgalomban manapság már csak ritkán látható fogatokért. Egy ilyen verseny már ezért, a nem mindennapi élményért is érdemes végignézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!