Makó és környéke

2012.02.15. 20:38

Életveszélyes a tanári a maroslelei iskolában

Maroslele - A rendkívüli havazás egyik következményeként beázott és életveszélyessé vált a tanári szoba a maroslelei általános iskolában. A tanárok most az igazgatóiban zsúfolódtak össze – a toldaléképület felújítása 7–8 millió lenne.

Szabó Imre

Teljesen beázott, ezért használhatatlanná és életveszélyessé vált a 173 diákot oktató maroslelei általános iskola tanári szobája szerdára. A lapos tetős toldaléképületet évtizedekkel ezelőtt szakszerűtlenül, hőszigetelés nélkül építették. Amikor a tetőn felgyülemlett, nagy mennyiségű hó olvadni kezdett, a víz nem tudott hova elfolyni. Kisebb-nagyobb beázások korábban is voltak, ekkora azonban még soha – igaz, ekkora havazás is nagyon régen volt.

Martonosi György polgármester a beázott helyiségben. A szerző felvétele

Martonosi György polgármester a beázott helyiségben. A szerző felvétele

A tanári szoba most üres. Mint [namelink name="Vinczéné Faragó Anikó"] intézményvezetőtől megtudtuk, a 12 pedagógus átmenetileg az igazgatói irodában zsúfolódott össze. A naplók szerencsére nem áztak el, sok más dokumentum viszont igen. A bútorokat fóliával takarták le, mert nem tudnak hová pakolni. Tapasztaltuk: most is folyik a víz a penészes plafonról, a levegő párás, dohos. A toldaléképületet felállványozták, munkások verik le a pereméről az esőcsatornában összegyűlt jeget abban a reményben, hátha így el tud folyni a víz.

Ez azonban csak ideiglenes megoldást jelent. A végleges az lenne, ha felújítanák az épületrészt – mondja Martonosi György polgármester. Ez a szükséges hőszigeteléssel együtt 7–8 millióba kerülne. A falu első embere rendkívüli központi segítséget remél, és már meg is kereste [namelink name="Mágori Józsefné"] parlamenti képviselőt, aki támogatásáról biztosította. A pedagógusok egyelőre az igazgatóiban maradnak – tartani lehet ugyanis attól, hogy a beázások miatt leszakad a tanári mennyezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!