Makó és környéke

2010.06.23. 20:20

Elhunyt Kerekes László képviselő

Maroslele - 61 éves korában váratlanul elhunyt Kerekes László maroslelei önkormányzati képviselő. Mandátumának betöltésére nem írnak ki időközi választást.

Munkatársunktól

Nem lesz időközi választás Maroslelén amiatt, hogy a napokban váratlanul elhunyt a képviselő-testület egyik tagja, Kerekes László. Az önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében az olvasható, hogy Kerekes László a rendszerváltás óta volt választott képviselője Maroslele önkormányzatának, három cikluson keresztül alpolgármesterként is dolgozott. Tapasztalatával segítette fiatal képviselőtársait, közvetlenségével, szakmai tudásával pótolhatatlan segítséget nyújtott az önkormányzat munkájához. Aktív közéleti munkásságával élete utolsó pillanatáig szolgálta szeretett közösségét.

Az elhunyt képviselő helyének betöltésére azért nem írnak ki időközi választást, mert a helyi önkormányzatokról szóló törvény szerint ilyet az általános önkormányzati választás évében április 1-je és a választás napja között már nem lehet tartani. A most sajnálatos körülmények között megüresedett képviselői helyet csak az őszi helyhatósági választások alkalmával töltik majd be.

Tavaly 97 időközi választást tartottak

Tavaly az országban 97 időközi önkormányzati választást rendeztek, az esetek túlnyomó többségében – 61 alkalommal – polgármestert választottak. Az időközi választások lebonyolítása az Önkormányzati Minisztérium tájékoztatása szerint 61 millió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!