Makó és környéke

2017.06.01. 18:07

Elmaradt a szemle, továbbra sem jók a maroslelei utak

Maroslele - Bizonytalan a szennyvízcsatornázás utáni úthelyreállítás sorsa Maroslelén: elvileg tegnap, a kivitelező végső határnapján szemlézték volna a hibákat, a községházán azonban nem tudnak arról, hogy ez megtörtént.

Sz.I.M.

– Valóban szerdán járt le a határidő, de nem tudok róla, hogy megtartották volna a bejárást. Azt sem tudom, lesz-e, és mikor – mondta Martonosi György, Maroslele polgármestere. Arról az ellenőrző körútról kérdeztük, amit elvben tegnap kellett volna a faluban megtartani a szennyvízcsatornázás utáni úthelyreállítás hiányosságai miatt.

Megírtuk: a hivatalosan 2014 őszén lezárult beruházás öt települést – Apátfalva, Földeák, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele – érintett, de leginkább talán Maroslelén volt probléma, hogy a többszöri javítások ellenére gyenge minőségűek, néhol egyenesen balesetveszélyesek lettek az útburkolatok.


A kivitelezőnek szabott határidő a garanciális javítások elvégzésére május utolsó napján járt le, ezért is volt logikus, amit Vállas Csaba, az úthelyreállítások ellenőrzését végző mérnökszervezet részéről lapunknak a bejárás időpontjáról ígért.


Reggel azért érdeklődtünk, mert miután rengeteg olvasói panaszt kaptunk, a bejáráson mi is szerettünk volna részt venni. Az ellenőrző körút jelentősége abban áll, hogy ennek eredménye alapján döntheti el a beruházó – vagyis az  öt érintett település társasága –, hogy mi legyen a következő lépés. Azaz vagy póthatáridőt szab, vagy érvényesíti a garanciából eredő jogait, és az e célra fenntartott összegből más kivitelezővel végezteti el az elmaradt munkát. Újfent megkérdeztük a mérnökkonzorciumnál, mi lesz a bejárással – azt a választ kaptuk, hogy később érdeklődjünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!