Makó és környéke

2016.04.07. 20:59

Először mennek nyaralni Nagyék

Nyaralást nyert a Nagy család. Rájuk is fért a szerencse. A tíz gyermek 2014 karácsonyán maradt félárván, olvasóink több mint félmillió forintot gyűjtöttek nekik. Még sohasem nyaraltak együtt.

Kovács Erika

Gál Ildikóékat akkor ismerték meg olvasóink, amikor 2014 karácsonyán hirtelen elvesztették a családfőt (2015. január 21.: Tíz gyermek maradt félárván karácsonykor). Olvasóink sokat segítettek, hogy a tragédia után talpra tudjon állni a család.


– Anyagilag és lelkileg is sokat jelentett az emberek támogatása, szeretete. Az életünk lassan beállt egy új kerékvágásba. A férjem nagyon hiányzik mindannyiunknak – mondta az édesanya, aki időközben az önkormányzatnál helyezkedett el közmunkásként, és megszületett a második unokája is.

 

Szerencse követte a tragédiát – Ildikóék parajdi utazást nyertek. Fotó: Kovács Erika

A játékfelhívásra, amivel családi nyaralást lehetett nyerni, a 19 éves Dóri talált rá a közösségi oldalon. – A mi családunk még soha nem nyaralt együtt. Nem volt rá sem pénzünk, sem lehetőségünk. A játékot meghirdető vállalkozás minden jelentkezőtől egy fotót kért az előző évi kirándulásáról. Mi tavaly a Szegedi Vadasparkban töltöttünk egy napot. Tizenkét nap alatt minél több szavazatot kellett gyűjteni – tudtuk meg Ildikótól. – Volt, hogy hajnal 2-ig ültem a számítógép előtt, és írtam a levelet az ismerősöknek. Kértem, hogy szavazzanak ránk. Köszönjük mindenkinek, aki hozzásegített bennünket a győzelemhez.


A játék kiírója eredetileg két felnőtt és két gyermek számára biztosított volna nyaralási lehetőséget. Miután kiderült, hogy Ildikóék nagycsaládja lett a győztes, úgy döntöttek, mindannyiuk számára fizetik az utazást. Két lány férjhez ment, így nyolc gyermek van otthon. Ildikóval együtt kilencen utaznak.


– Parajdra megyünk a nyáron három napra, vagyis kettőt alszunk ott, félpanziós ellátással. Már nagyon várjuk, biztos feledhetetlen lesz – mondta az anyuka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!