Makó és környéke

2016.06.14. 11:14

Először nyaralt együtt a félárva Nagy család

Ambrózfalva, Parajd - Életre szóló élményhez jutott Erdélyben az ambrózfalvi, apa nélkül maradt Nagy család. Egy internetes játékon nyerték a háromnapos kirándulást. Csütörtökön még úgy tűnt, meghiúsul az utazásuk. De azután minden jól alakult.

Kovács Erika

– Felejthetetlen élmény marad ez a három nap! Még soha nem voltunk így, együtt nyaralni – mondta [namelink name="Gál Ildikó"].


Az édesanyáról és tíz gyermekéről akkor írtunk, amikor 2014 karácsonyán elvesztették a családfőt (2015. január 21.: Tíz gyermek maradt félárván karácsonykor). A Lapcom Média Alapítványon keresztül olvasóink segítettek a családnak a nehéz időszak átvészelésében. Ildikóék felől idén tavasszal jó hírt hallottunk. Megnyertek egy internetes játékot, jutalmuk családi nyaralás volt.


– A Travelminit Utazási Iroda játékára neveztünk. Családi nyaralásról kellett fotót küldeni. Az nyert, aki a legtöbb lájkot kapta. Mi még nem voltunk együtt nyaralni, nem telt rá. Tavaly nyáron viszont eljutottunk a Szegedi Vadasparkba. Az ott készült fotóval szálltunk ringbe az utazásért – mesélte az édesanya. Ildikóék mozgósították az ismerőseiket, akik szavazatukkal segítették, hogy valóra váljon a Nagy család álma. Megnyerték a pályázatot.


– Az odajutás költségeit a Borlovagrend támogatta. Már leszerveztük a szállást, a kilencszemélyes kisbuszt is, de a nyaralás majdnem meghiúsult! Csütörtökön hazatelefonált az iskolából a 13 éves Gergő fiam, hogy nagyon rosszul érzi magát. Haza is küldték. Nem sokkal később telefonáltak, hogy Kevin alig tud a lábán megállni. Rohantam érte, aztán vele Makóra, a sebészetre. Azt mondták, lehet, hogy meghúzódott a lába. Hogy induljunk el így? Már úgy volt, hogy lefújom az egészet, de a gyerekek, a „hányingeres" és a „fájós lábú" különösen, kilobbizták, hogy mégis menjünk. Pénteken hajnali fél 1-kor vágtunk neki a nagy útnak, nyolcan: Máté, Sebastian, Krisztofer, Kevin, Gergő, Szimonetta, Dóri és én. A legkisebb és a két legnagyobb gyermekem maradt itthon.

 

Régen voltak már ennyire felszabadultak a Nagy gyerekek. A családi fotó a Medve-tó mellett, a sóhegy lábánál készült.

Régen voltak már ennyire felszabadultak a Nagy gyerekek. A családi fotó a Medve-tó mellett, a sóhegy lábánál készült.

Az ambrózfalvi család dél körül ért Parajdra. Két faházat bérelt nekik az utazási iroda, amihez félpanziós ellátás járt.


– Szinte egy percet sem pihentünk. Ahogy lepakoltunk, a négy kicsi kiadta az ukázt, menjünk hegyet mászni! Jó háromórás túránk volt. Kevin még a lábfájást is elfelejtette. Hatalmasat túráztunk. Este 8-kor pedig mindannyian aludtunk.


Ildikóék szombaton megnézték a parajdi sóbányát. Elutaztak Szovátára is. A környék tavaihoz is ellátogattak. – Csónakáztunk, játszottunk. A Piroska-tónál például a gyerekek ebihalakat fogtak. Remekül telt ez a nap is!

Az anyuka és gyermekei vasárnap, reggeli után indultak haza. Szerették volna megnézni Déva várát is, de ömlött

az eső.


– Jó volt látni, mennyire boldogok, felszabadultak a gyerekek! Másképp nem jutottunk volna el erre a kirándulásra – mondta Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!