Makó és környéke

2019.04.01. 19:09

Emléktáblát kapott a vívómester

Emléktáblát kapott tegnap délelőtt a helyi általános iskola tornacsarnokának előterében vitéz Szűcs József alezredes, vívómester, a falu szülötte.

Munkatársunktól

– Személyes emlékeim nincsenek róla, mert édesapámat koholt vádak alapján már a születésem előtt néhány hónappal bebörtönözték, majd ki is végezték – mondta a 70 esztendős Szűcs Ágoston István, a vívómester fia. Azt mondta édesapjáról, kiváló vívómester és edző volt, akinek a tanítványai közül világ- és olimpiai bajnokok is kikerültek. Ráadásként fegyelmezett, tisztességes katona volt, aki még kivégzése pillanatában is a hazáját éltette. Az ünnepségen köszöntőt Szegvári Ernőné polgármester, beszédet Máday Norbert, a Magyar Szablyavívó Iskola alapítója és Szűcs Ágoston, vitéz Szűcs József fia, illetve Szabóné Vígh Erzsébet mondott, majd az emléktábla leleplezése és megkoszorúzása után a Magyar Szablyavívó Iskola tartott bemutatót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!