Makó és környéke

2015.08.17. 23:20

Épül a makói hulladékátrakó

Makó - Jövő januártól ismét ingyenesen lehet a lakossági hulladékot a régi városszéli átvevőhelynél elhelyezni - ez volt talán a legfontosabb információ, ami a Földeáki út melletti régi szeméttelep területén tartott sajtótájékoztatón Makón elhangozott.

Szabó Imre

Bemutatták az itt épülő hulladékudvart, ahonnan konténerekben, nyerges vontatókon továbbviszik majd a szemetet Békéscsabára válogatásra és feldolgozásra. Elhangzott az is, hogy a jövő évtől a Maros-parti városban is bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

Épülő a hulladékudvar. Konténerekben, nyerges vontatókon szállítják majd innen tovább a szemetet. Fotó: Szabó Imre

Épülő a hulladékudvar. Konténerekben, nyerges vontatókon szállítják majd innen tovább a szemetet. Fotó: Szabó Imre
[namelink name="Czirbus Gábor"] alpolgármester köszöntője után [namelink name="Sütő Mária Márta"] a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (DAREH) képviseletében elmondta: összesen 86 településen közel 15,2 milliárd forintból modernizálják a hulladékkezelési technológiákat európai uniós és a magyar központi költségvetésből származó, vissza nem térítendő támogatások felhasználásával – ennek része a makói beruházás. A cél az, hogy a hulladék minél nagyobb hányadát sikerüljön újrahasznosítani a korábbi, depókban történt elhelyezés helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!