Makó és környéke

2016.05.02. 23:10

Fedett lesz a makói piac fele

Makó - A makói piac több mint 9000 négyzetméteres területének a fele lesz fedett, azaz négyszer annyi, mint jelenleg - hangzott el azon a sajtótájékoztatón hétfőn, amelyen bemutatták a felújítás-bővítés látványterveit.

Sz.I.M.

[namelink name="Farkas Éva Erzsébet"] polgármester elmondta, jelenleg 306 pad és 575 elárusítóhely van a Deák Ferenc utcai területen, a nagyobb piacos napokon több ezres a vásárlói létszám. A jelenlegi helyen egyébként a 60-as évek óta működik, és a mostani, mára elavult fedett részt a 90-es években alakították ki. [namelink name="Kovács Sándor"] önkormányzati képviselő, aki ebben az időben a piac főnöke is volt, illetve [namelink name="Nagy Nándor"], az üzemeltető városgazdálkodási nkft. igazgatója is azt mondta: a fedőszerkezet elavult, tönkrement.

 

A város most 250 milliós pályázatot nyújtott be a felújításra, bővítésre, amihez önerőre nincs szükség. A pályázat elbírálása július végére várható. Ha a közbeszerzési eljárás sikeres lesz, a munka ősszel indul. A felújítást szakaszosan tervezik, a komolyabb munkákat a téli időszakra, a befejezés pedig jövő januárra várható. A beruházás nemcsak nagyobb fedett területet hoz majd, de nagyobb zöldövezetet, új hangosítást, wifielérést és térfigyelő kamerarendszert is. A polgármester azt is elmondta: az önkormányzat nem tervezi a fejlesztés kapcsán a jelenlegi bérleti díjak emelését.


Később csarnokká lehet majd bővíteni a látványterven látható épületegyüttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!