Makó és környéke

2015.04.08. 20:24

Fél év után szökött haza az elrabolt Goldi

Hazaszökött elrablóitól Goldi, az a makói bichon havanese kutyus, aki az egyik belvárosi virágüzletben volt a vevők kedvence. Az egész város kereste, plakátok százain hirdették – szörnyű állapotban, betegen, soványan került elő, alig ismerték meg.

Szabó Imre

– Boldog voltam, hogy újra láthatom, de nem tudtam felhőtlenül örülni. Borzalmas állapotban volt. Akik akkor ugyancsak az üzletben voltak, velem együtt zokogtak. Azóta sem tudok szabadulni a gondolattól, vajon milyen szörnyűségeket kellett átélnie – mondta lapunknak a fél év után váratlanul, szinte csodával határos módon hazatért 7 esztendős bichon havanese kan kutyus, Goldi gazdája, [namelink name="Andrási Béláné"].

A hófehér bundájú, barátságos négylábú október végén tűnt el otthonából, a városközpontban lévő Judit virágüzletből. Az állat szinte egész Makó kedvence: nemcsak a vásárlók simogatták, kényeztették, mivel kijárt a boltból, az arra járók, a környék lakói is. – Biztosan nem csavargott el, az üzletbe mindig hamar visszatért a sétái után – mondja Andrásiné. Megjegyzi: egy idős járókelő látta, hogy a kutyus az eltűnése körüli időben egy nyitott ajtajú kocsi körül sündörög, de az illető nem gondolt semmi rosszra – így aztán nem is jegyezte meg az autó rendszámát, de még a színét sem.

Goldi újra otthon, gazdájával. Lassan gyógyulnak a sebei. A szerző felvétele

Goldi újra otthon, gazdájával. Lassan gyógyulnak a sebei. A szerző felvétele
Miután elveszett, szinte az egész város összefogott, hogy segítsen előkeríteni. Plakátok százait ragasztották ki mindenütt, a közösségi oldalakon is sokan megosztották az eltűnésről szóló felhívást – így a lapunk által alapított Makón élek csoportban is. Andrásiné hangsúlyozza: nagyon hálás mindenkinek, aki megpróbált segíteni. A kutyus végül nem ennek hatására került elő. A napokban egyszerűen megjelent az üzlet előtt, és kaparni kezdte a bejáratot. Először az üzletben dolgozók sem ismerték meg, olyan szörnyű állapotba került: csontsovány volt, bundája több helyütt hiányzott, sebek, horzsolások borították a testét. Ahol még megvolt a szőre, ott is össze volt ragadva, és csupa kosz volt – feltehetőleg úgy tartották bezárva, hogy a saját ürülékében kellett feküdnie. A fogairól és a szeméről, majd később, az állatorvosnál a chip segítségével sikerült beazonosítani. Itt az is kiderült, hogy mindkét fülében gombás fertőzés van, illetve hogy bélférges lett.

Goldi megmaradt szőrzetét lenyírták, kezelése folyik. Gazdája azt meséli, amióta visszatért, szinte minden idejét a raktárban, fekhelyén tölti – az eladótérbe egyelőre nem megy ki. A korábban örök vidám, kezes kutyus még bizalmatlan mindenkivel, a simogatást is csak keveseknek engedi. Többnyire alszik és eszik; korábban egyébként válogatós volt, most viszont mindent megeszik. Az állatorvos szerint 5 hetet vesz igénybe, amíg megerősödik, felgyógyul. Hogy a lelki sebei mikor gyógyulnak be, azt senki sem tudja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!